Dos-cents alcaldes van a Brussel·les per explicar què passa a Catalunya

Segons els presidents de l'AMI i l'ACM, hi volien anar el doble d'alcaldes, però no han trobat vols disponibles

Actualitzat

Dos-cents alcaldes aniran aquest dimarts a Brussel·les per explicar la situació que s'està vivint a Catalunya. Hi aniran i en tornaran el mateix dia per explicar-ho de primera mà i des d'una visió municipalista.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Miquel Buch –president de l'ACM– i Neus Lloveras –presidenta de l'AMI– han explicat que faran un acte a Brussel·les amb alcaldes i eurodiputats per donar una explicació directa, "per donar la nostra versió", del que està passant.

Hi viatjaran dos-cents alcaldes, però –segons han dit Buch i Lloveras– hi ha "una demanda de més del doble d'alcaldes" que volen anar a Brussel·les, "però no hi ha prou vols."

 

 

Lloveras ha explicat que aquest viatge s'enmarca en "la línia d'actuacions que, des de fa temps, du a terme el municipalisme català independentista per mantenir contactes amb capitals europees i del món".

 

 

Buch ha afegit que cal explicar que "això no arrenca de l'1 d'octubre, sinó de fa molts anys. Arran de la violència de l'1-O es va internacionalitzar, però hem arribat fins aquí per un procés de molts i molts anys".

"Ara ens hem carregat de raó amb la violència policial, judicial i política"

Llista unitària pel 21D

Buch i Lloveras han defensat una llista unitària per concórrer a les eleccions del 21 de desembre. Per Miquel Buch, "és el moment que tots units anem a lluitar per salvar el que som amb una llista única i conjunta. No són unes autonòmiques". I Lloveras ha afegit que "són unes eleccions per dir un clar un "no" al 155, i la millor forma d'afrontar-les és amb una única candidatura."

Aquest viatge s'avança a la concentració que està preparant l'ANC a la capital europea pel pont de la Constitució.

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut