Barcelona

Dos catalans són finalistes del concurs per a l'Orquestra Simfònica de YouTube

Dos catalans, Víctor de la Rosa i el clarinetista Gener Salicrú, aspiren a formar part de l'Orquestra Simfònica de YouTube, la primera orquestra mundial d'internet. Un tribunal format per membres de la Simfònica de Londres, la Filharmònica de Berlín i la de Nova York, entre d'altres, els ha seleccionat juntament amb set intèrprets més espanyols per participar a la final. Ara els usuaris de la xarxa poden votar els seus preferits a través de la pàgina de YouTube fins al 22 de febrer. Els guanyadors se sabran el 2 de març i la primera actuació de l'orquestra serà el 15 d'abril al Carnegie Hall de Nova York.

Actualitzat
Més de 3.000 participants de més de 70 països diferents han enviat un vídeo a YouTube per poder tocar en aquesta orquestra. La majoria de finalistes són dels Estats Units, seguits de l'estat espanyol i Alemanya, França i Itàlia. Han abundat les participacions de violí, flauta i violoncel, però també n'hi ha hagut de contrafagot, corn, harmònica i de "sheng", un instrument tradicional xinès.




Els guanyadors del concurs podran participar en una conferència sobre música de tres dies amb Michael Tilson Thomas i un espectacle al Carnegie Hall. Alguns fragments de l'obra es combinaran per crear un vídeo a YouTube.

Entre les organitzacions que donen suport al projecte hi ha el Gran Teatre del Liceu i el músic Tan Dun, guanyador d'un Oscar.
Anar al contingut