Els participants a la reunió executiva de l'AMI a Tàrrega, amb la presidenta al mig, Neus Lloveras (ACN)
Els participants a la reunió executiva de l'AMI a Tàrrega, amb la presidenta al mig, Neus Lloveras (ACN)
Tàrrega

Dos càrrecs del PP s'apunten "per error" a l'òrgan que podria declarar la independència

L'Assemblea d'Electes de Catalunya assegura que han validat per telèfon la inscripció dels dos regidors populars, malgrat que ells afirmen que es pensaven que estaven registrant la seva signatura electrònica

RedaccióActualitzat
Amb satisfacció, la presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, afegia aquest matí dos càrrecs del PP als 3.000 càrrecs electes de l'AECAT, l'Assemblea d'Electes de Catalunya. Es tracta de Fernando Moya i Fina Redondo, regidors de Begues.


Ha estat a la Comissió Executiva de l'AMI, que s'ha reunit a Tàrrega per fer una crida als alcaldes a estar preparats per tenir "una implicació activa" quan "es premi el botó de 'play'" per al referèndum.

El PPC, però, s'ha afanyat a aclarir en un comunicat que els dos regidors es van donar d'alta per error, pensant que es tractava de l'IdCAT, organisme encarregat de gestionar la identitat digital a internet.

"Els dos regidors reiteren la seva postura en contra del procés independentista, tal com demostren dia a dia al consistori i fins i tot en el Consell Comarcal del Baix Llobregat en votacions i intervencions públiques", remarca la nota del PPC.

I hores després, els mateixos protagonistes s'han afegit a desmentir la seva adhesió adduint un error informàtic, han reiterat que estan contra el procés i han lamentat l'ús polític que n'han fet "els independentistes".

"Tot ha estat una confusió i ens refermem en les nostres conviccions i principis democràtics de respecte a la llei i a l'estat de dret", ha assegurat Fernando Moya en declaracions a l'ACN.

Tot i això, l'AECAT ha replicat que la inscripció ha estat validada amb una trucada telefònica.


L'AMI impulsa una Assemblea d'Electes de Catalunya (AECAT), organisme format per diputats i regidors sobiranistes que està pensat per exercir com a substitut del Parlament en el cas que les seves funcions fossin suspeses.
Anar al contingut