Imatge de l'incendi provocat a Webster
Un home provoca un incendi trampa i mata dos bombers voluntaris
Webster, Estats Units

Dos bombers voluntaris morts i dos ferits greus als Estats Units en un incendi trampa

Quan la matança de Newtown encara és ben present, un home cala foc a un cotxe i a una casa a Webster, a l'estat de Nova York, s'amaga en un graner amb diverses armes a l'espera, i quan arriben els bombers voluntaris dispara. N'ha mort dos i n'ha ferit greument dos més abans de suïcidar-se.

RedaccióActualitzat
Mentre Barack Obama intenta limitar la venda d'armes sense limitar, però, aquest dret constitucional que tenen els nord-americans, la matança de Newtown no ha provocat el rebuig a les armes que es podria esperar des del punt de vista europeu.

L'empresa Peter Brownell, la primera proveïdora mundial de municions i accessoris ha venut en només tres dies tants carregadors com en tres anys i mig. Això, mentre se succeeixen les tragèdies en què les armes tenen un tràgic protagonisme.

Com en el cas del petit poble de Webster, a l'estat de Nova York, on un franctirador piròman va planificar al detall la nova matança que ha commocionat la localitat.

La policia creu que William Spengler, de 62 anys, va calar foc a un cotxe i a una casa, es va amagar en un graner amb diverses armes a l'espera, i quan van arribar els bombers voluntaris va disparar. En va matar dos i en va ferir greument dos més abans de suïcidar-se. L'incendi va destruir set cases.

El cap de policia, Gerald Pickering, no va poder contenir l'emoció en explicar els fets que han trasbalsat aquesta petita localitat de cinc mil habitants. "Spengler era un criminal convicte, o sigui que no podia tenir armes. Tenia les armes legalment? No, però hi ha tot tipus de robatoris d'armes a la ciutat i als voltants".

William Spengler va matar la seva àvia el 1980. Havia passat 17 anys a la presó per assassinat i, malgrat això, tenia diverses armes.

Fa només deu dies de la matança de Newtown, en què van morir vint criatures i sis mestres

Obama ha demanat al Congrés que aprovi una llei per prohibir la venda de rifles d'assalt i els carregadors de gran capacitat, i que impedeixi comprar armes a les persones amb antecedents. La poderosa Associació Nacional del Rifle s'hi oposa frontalment, i, per si de cas, la venda d'armes als Estats Units s'ha disparat.
Anar al contingut