Mollerussa

Dos bars de Mollerussa es declaren insubmisos a la llei antitabac

La Cafeteria Viena i el Bar Restaurant La Mossadeta de Mollerussa s'han declarat insubmisos a la llei antitabac. Ho fan perquè asseguren que des de l'entrada en vigor de la llei que prohibeix fumar als locals públics han perdut molts clients. El primer que va prendre la iniciativa va ser Jesús León, de la Cafeteria Viena, que aquest dilluns estava satisfet que la protesta comenci a seguir-se per altres bars com La Mossadeta. Segons León, des que deixa fumar la clientela li ha incrementat en un 60%. Per la seva part, en Sergi de La Mossadeta espera que el seu establiment recuperi l'activitat que tenia abans de la prohibició ja que si no assegura que no fa prou caixa per tirar endavant el negoci.

Actualitzat
Des de divendres passat els clients de la Cafeteria Viena de Mollerussa poden tornar a fumar al local. Això és possible gràcies al fet que el propietari del bar, Jesús León, ha decidit emprendre una croada personal contra la llei antitabac que el govern espanyol va començar a aplicar des de l'1 de gener. León considera "totalment injusta" la llei, que ha arribat a qualificar de "dictadura", i s'ha mostrat convençut que si li prohibeixen el tabac al bar ell no es pot guanyar la vida perquè perd clients.

En aquest sentit, León assegura que la majoria dels seus clients estan d'acord que deixi fumar al local i ha remarcat que "un bar no és una parròquia sinó un lloc on la gent va a beure, a fumar i a jugar a cartes". Sobre el fet que el tabac perjudica els nens, León considera que aquests han d'anar a jugar al parc i no als bars.

Des de finals de la setmana passada, doncs, la Cafeteria Viena ostenta un cartell a la seva entrada on posa que s'hi permet fumar perquè és un local privat amb accés públic. El seu propietari assegura que la clientela ha incrementat en un 60% després que els primers dies d'entrada en vigor de la llei la va aplica i no s'hi podia fumar.

León diu que no busca fer propaganda del seu bar amb aquesta iniciativa sinó que demana que la protesta s'estengui entre altres locals del sector arreu del país. I de moment sembla que ha obtingut resposta, ja que dos carrers més amunt de la Cafeteria Viena, al Bar Restaurant La Mossadeta, s'ha decidit incomplir la llei des d'aquest mateix dilluns.

El propietari de La Mossadeta, en Sergi, ha explicat que després de parlar amb Jesús León li ha demanat que li fes unes còpies dels cartells i una vegada els ha tingut ja els ha col·locat a la porta del seu local esperant així atreure tots els clients que assegura que ha perdut des que no es pot fumar al bar. En Sergi lamenta que no pot fer front a les despeses del negoci sense la seva clientela i per això ha decidit incomplir la llei. Fins i tot ha arribat a posar un pot per rebre donacions per compensar una possible sanció de l'administració, que podria comportar una multa d'entre 10.000 i 600.000 euros.

De moment, a la Cafeteria Viena hi ha anat una patrulla de la Policia Local de Mollerussa per aixecar una acta administrativa després de rebre una denúncia anònima. Al bar restaurant La Mossadeta hi ha anat un inspector del Departament de Salut per aixecar també una acta administrativa. L'aixecament de l'acta no ha arronsat el propietari del bar, Sergi Vega, que ha assegurat que continuarà sent insubmís a la mesura. L'inspector enviarà l'acta a les autoritats sanitàries, que seran les que en darrera instància decidiran la sanció econòmica que es posarà al bar.
Anar al contingut