Tarragona

Dos banyistes moren ofegats a les platges de Cambrils i Salou

Un home de 46 anys ha mort a la platja del Cavet de Cambrils i una dona de 76 a la platja Llarga de Salou

RedaccióActualitzat

Dues persones han mort ofegades a les platges de Cambrils i Salou, al litoral de Tarragona. A totes dues hi onejava la bandera groga per la mala mar. Les víctimes mortals han estat un home de 46 anys a la platja del Cavet de Cambrils, al Baix Camp, i una dona de 76, a la platja Llarga de Salou, al Tarragonès. Dues persones més han resultat ferides a l'Estartit i Vilanova i la Geltrú. Tres dels quatre accidentats eren persones de més de 70 anys.

La mala mar ha provocat la mort d'aquests dos banyistes, i ja en són 13 aquest estiu a la costa catalana. L'estat del mar, molt alterat, ha fet que es prohibís el bany a gran part del litoral central i sud, amb una vuitantena de platges amb bandera groga o vermella, a causa de l'onatge i el fort corrent marí, concentrades al litoral barceloní i del Tarragonès.

A més, les dues persones que han hagut de ser ateses, també a l'Estartit i a Vilanova i la Geltrú, al Garraf, estan hospitalitzades en estat greuSegons la cap del servei de gestió d'emergències de Protecció Civil, Montse Font, aquest dissabte ha estat un dia complicat en què els socorristes han hagut de fer nombrosos rescats.

Segons Font, el mal estat de la mar i els corrents obliguen a fer sobreesforços i recomana banyar-se amb precaució.

Què hem de fer si no podem sortir del mar?

"Amb bandera groga, el que esperem és la prudència de cada un de nosaltres. Les aptituds que un té per nedar o fins i tot l'estat físic en què ens trobem perquè sabem que amb els corrents costa més sortir de l'aigua. No ens hem de posar nerviosos. És recomanable, en situacions en què ens trobem amb corrents, nedar sobretot paral·lel a la costa fins que trobem un moment en què puguem acostar-nos a la platja", ha dit la cap del Servei de Gestió d'Emergències de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat.

A les platges del Maresme, també s'ha hagut d'atendre diversos banyistes per picades de meduses.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut