Milà

Dos artefactes de fabricació artesanal esclaten davant la seu del partit de la Lliga Nord

Segons informa el diari "Corriere della Sera", dues bombes han esclatat davant la seu del partit de la Lliga Nord italiana a Gemonio, a la Llombardia, al nord d'Itàlia, la matinada de dimarts a dimecres. Segons sembla, els artefactes eren de fabricació artesanal, i tot i que han causat danys materials "consistents" a la façana de l'edifici i al mobiliari de l'interior, no hi ha hagut ferits.

Actualitzat
La seu del partit, liderat per Umberto Bossi, soci del govern del primer ministre, Silvio Berlusconi, i ministre per les Reformes del Federalisme. Bossi, que viu a 50 metres de la seu afectada, és l'únic líder polític italià que manté el seu suport a Berlusconi públicament.

De moment ningú ha reivindicat l'atac, que arriba dies després que dijous passat dos paquets bomba van esclatar a les ambaixades de Xile i de Suïssa a Roma i que dilluns els carabineris desactivessin un artefacte preparat per explotar a l'ambaixada de Grècia. Els dos paquets que van explotar van ser reivindicats per la Federació Anarquista Informal, i la policia italiana creu que estan relacionats també amb el paquet de l'ambaixada grega.
Anar al contingut