Moments de les manifestacions pel desallotjament de Can Vies de maig de 2014
Moments de les manifestacions pel desallotjament de Can Vies de maig de 2014
Barcelona

Dos anys de presó per a un mosso que va colpejar un manifestant a Can Vies

La sentència considera "desproporcionada" l'actuació de l'agent, però l'absol d'un delicte contra la integritat moral del denunciant

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona condemna un mosso d'esquadra a dos anys de presó i dos d'inhabilitació per colpejar de forma "desproporcionada i abusiva" amb la porra al cap d'un jove que anava en bicicleta en les manifestacions que van seguir el desallotjament de Can Vies.

L'acusat formava part d'un dispositiu d'antiavalots que es va desplegar el 27 de maig del 2014 a la zona de plaça de Sants de Barcelona per contenir les manifestacions pel desallotjament de Can Vies i prevenir disturbis.

La sentència de la secció setena de l'Audiència condemna l'agent per un delicte de lesions, però l'absol del delicte contra la integritat moral del qual també estava acusat. L'escrit considera que l'actuació del mosso va ser "sens dubte, desproporcionada" davant una situació que era simplement "molesta", però assegura que l'agent no va incórrer en un "tracte degradant" de la víctima.

Recull que la víctima no va provocar els agents i va rebre "un fort cop al cap amb la defensa" que li va causar una ferida al pavelló auricular esquerra que va precisar sutura quirúrgica. Segons el tribunal, en el moment que el policia va colpejar el manifestant, "l'ambient a la plaça era pacífic, sense que hi hagués en aquell moment cap conat de violència".

La sala condemna també al mosso d'esquadra a indemnitzar amb 4.500 euros el jove, per la "lògica afectació moral que l'episodi comporta" no només per a ell, sinó per a "qualsevol ciutadà agredit per un agent del qual s'espera precisament suport i protecció".

La fiscalia demanava una pena de tres anys de presó i quatre d'inhabilitació per a l'agent i la petició de l'acusació particular pujava fins als sis anys de privació de llibertat. 

 

Anar al contingut