Terrassa

Dos anys de presó per haver ficat la neboda a la banyera amb aigua bullent

L'Audiència l'obliga a pagar 50.000 euros a la nena i a no aproximar-s'hi durant set anys

Actualitzat

Un veí de Terrassa ha acceptat una pena de dos anys de presó després de reconèixer que va posar en aigua bullent la neboda de la seva parella, de 5 anys.

Tot i que la nena només va estar uns segons en contacte amb l'aigua, l'alta temperatura li va provocar cremades de segon i tercer grau en un 18 per cent del cos.

El tribunal ha suspès l'entrada a presó del condemnat, vinculat al fet que no delinqueixi durant cinc anys, que no s'acosti a la nena durant 7 anys i que segueixi un curs de reeducació. També l'obliga a indemnitzar-la amb 50.000 euros.

La nena va haver d'estar 30 dies a l'UCI arran de les lesions, la van haver d'operar i implantar-li pell i no es va recuperar fins al cap d'un any. Tot i així, té una limitació a la flexió dels peus a causa de les cicatrius.

Segons l'acord de conformitat, l'agost del 2013, l'acusat era a casa seva amb la neboda i, amb "l'ànim de danyar la seva integritat física, la va posar dins la banyera amb aigua bullent".

Això li va provocar cremades als peus i les cames per sota els genolls. Les cremades estaven molt ben delimitades i sense signes d'esquitxades.

Un informe pericial del centre va dictaminar que la nena havia estat diversos segons dins l'aigua i, per això, no es pot considerar un accident. Tot i això, l'ara condemnat va trucar al SEM després dels fets.

La nena va ser intervinguda per cirurgians plàstics a l'Hospital Vall d'Hebron que li van implantar autoempelts de pell. També va necessitar tractament psiquiàtric per tractar el trastorn d'estrès posttraumàtic, i va estar a casa durant mig any.

No es va recuperar del tot fins al cap d'un any, i les importants cicatrius li han limitat entre un 10 i un 15% la flexió dels peus, a més de ser força visibles.
 

ARXIVAT A:
JudicialMenors
Anar al contingut