Barcelona

Dos anys de presó per al "segon violador de l'Eixample" per dos intents d'agressió sexual a l'Eixample

Un jutjat penal de Barcelona ha condemnat a gairebé dos anys de presó Alejandro Martínez Singul, conegut com el "segon violador de l'Eixample". A Singul l'han condemnat per dos delictes d'agressió sexual en grau de temptativa i amb l'agreujant de reincidència. No obstant això, Singul no haurà d'ingressar a la presó perquè la sentència no és ferma i la condemna és inferior a dos anys i no té causes pendents. Això, tot i que el jutge considera provat que tenia intenció d'agredir dues dones el maig passat. La fiscalia demanarà l'ingrés a presó davant del risc de reincidència, tot i que la decisió es pot recórrer en una instància superior. El fet que una de les dones el reconegués sense cap dubte ha estat clau per sentenciar-lo. La sentència obliga Singul a pagar una multa de 3.000 euros a cadascuna de les víctimes i inclou la prohibició d'acostar-se a elles.

Actualitzat
Un jutjat penal de Barcelona ha condemnat a dos anys menys dos dies de presó Alejandro Martínez Singul, conegut com el "segon violador de l'Eixample". El jutge l'ha condemnat per dos delictes d'agressió sexual en grau de temptativa i reincidència, i a indemnitzar amb 3.000 euros cadascuna de les dues víctimes. A més, se li ha imposat la prohibició de no acostar-se a elles, al seu domicili i al seu lloc de treball a una distància inferior als 1.000 metres durant cinc anys.

No obstant això, Singul no entrarà a la presó encara perquè la sentència no és ferma, i la condemna és inferior a dos anys i no té causes pendents amb la justícia. Així, tant el fiscal com l'advocat defensor poden presentar un recurs. A més, la fiscalia també podria fer una petició de presó preventiva.
 
Amb tot, el jutge considera provat que el maig passat va perseguir dues dones al voltant de l'Hospital Clínic, i no les va arribar a agredir perquè elles van arribar a la finca de casa seva. Després que li tanquessin la porta davant seu ell es va masturbar.

El jutge ha considerat un element clau el fet que una de les dues víctimes el reconegués sense cap dubte, en una foto que va discriminar entre un centenar. A més considera que la versió d'aquesta testimoni se sustenta per la seva persistència i coherència durant totes les fases del cas, des de comissaria fins a la vista oral.
Anar al contingut