Besalú

Dos anys de presó per al "Robin Hood dels bancs" per desviar diners de comptes bancaris

L'Audiència de Girona ha condemnat a dos anys de presó el director d'una sucursal bancària de Besalú acusat de manipular de comptes dels seus clients per una quantitat de més de 800.000 euros entre el 1991 i el 1996.

Actualitzat
Sebastià Pèlachs, conegut popularment com el "Robin Hood dels bancs", va fer, entre el 1991 i el 1996, traspassos entre comptes sense justificar ni autoritzar o obria comptes ficticis en benefici d'uns clients i en perjudici d'altres. El cas ha arribat a judici per la denúncia de les quatre úniques persones que no estan d'acord amb les indemnitzacions rebudes.

Inicialment, la fiscalia demanava vuit anys de presó i una multa de 14.400 euros pels delictes d'apropiació indeguda, falsedat documental mercantil i estafa, però la pena s'ha rebaixat a dos anys gràcies a l'atenuant de dilació indeguda. A més, Pèlachs haurà de pagar una multa de 4.300 euros. El ministeri fiscal ha donat l'opció a dos dels afectats que no estan d'acord amb la resolució del cas que continuïn la causa per la via civil.

Anar al contingut