Dos anys de presó per a Hasél per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona

Actualitzat

L'Audiència Nacional ha condemnat el raper lleidatà Pablo Rivadulla, més conegut amb el nom de Pablo Hasél, a dos anys i un dia de presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona.

A Hasél se l'ha condemnat per lloar a Twitter ETA i els GRAPO, de qui va dir que per ell eren exemples de resistència. També se l'ha acusat d'injúries a les forces i cossos de seguretat de l'Estat.

Durant el judici, Hasél va defensar que els seus tuits i cançons sobre la monarquia o la policia espanyola relaten fets reals, i va denunciar que la llibertat d'expressió no és igual per a tothom.

 

El raper també haurà de pagar una multa de 24.300 euros i, com que ja el van condemnar a dos anys de presó el 2014, ara hi podria ingressar si el Tribunal Suprem confirma aquesta última sentència.

Vot particular

La sentència conté el vot particular d'un dels magistrats, que no està d'acord amb la condemna:

Com Valtonyc

La condemna és per motius similars als d'un altre raper, Valtonyc. A Josep Miquel Arenas, mallorquí, el van condemnar a tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces per les lletres d'algunes de les seves cançons.

Notícia relacionada: Crida a rapejar Valtonyc: així es rebel·la el món cultural

 

En canvi, tot just aquest dijous el Suprem va anul·lar una sentència d'1 any de presó i 7 d'inhabilitació imposada a la tuitaire Cassandra per un delicte d'humiliació a les víctimes del terrorisme. En aquest cas, la sentència del Suprem diu que els missatges es van difondre en clau d'humor i que dades com que el cotxe de Carrero Blanco va arribar a gran altura estan molt "usades i esgotades".

L'Audiència, per contra, l'havia condemnat en considerar que els tuits de Cassandra constituïen un "menyspreu, deshonra, descrèdit, burla i ofensa a les persones que han patit la urpada del terrorisme i els seus familiars".

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut