L'incendi que el juliol del 2005 va cremar gairebé 13.000 hectàrees i va provocar la mort d'onze agents forestals
L'incendi que el juliol del 2005 va cremar gairebé 13.000 hectàrees i va provocar la mort d'onze agents forestals
Guadalajara

Dos anys de presó i 10 milions de multa per a un dels tres excursionistes acusats del foc de Guadalajara

Els altres dos acusats han quedat absolts. L'incendi, que va tenir lloc el juliol del 2005, va cremar gairebé 13.000 hectàrees i va provocar la mort d'onze agents forestals que hi treballaven per apagar-lo.

RedaccióActualitzat
L'Audiència Provincial de Guadalajara ha condemnat a dos anys de presó i a pagar 10 milions d'euros d'indemnització l'únic dels tres excursionistes que ha estat considerat responsable de l'incendi de Guadalajara, que el juliol del 2005 va cremar gairebé 13.000 hectàrees i va provocar la mort d'onze agents forestals que hi treballaven per apagar-lo. Els altres dos, per la seva banda, han quedat absolts.

L'excursionista declarat culpable ha estat condemnat per un delicte d'incendi forestal per imprudència greu. Amb tot se li ha rebaixat la pena, en considerar-li que va confessar ser l'autor del foc i pels ajornaments que hi ha hagut durant el procés.

El foc es va originar quan els acusats feien una barbacoa a l'àrea recreativa de la Cueva de Casares, al Parc Natural de l'Alto Tajo, a Guadalajara. El tribunal considera provat que el condemnat va ser qui es va encarregar de fer el foc, controlar-lo i vigilar-lo. Segons la sentència, tot i que en aquesta zona no estava prohibit fer-hi barbacoes, l'excursionisa va transgredir "les normes de precaució per evitar i prevenir la propagació de les flames" perquè van utilitzar branques i pinyes.

En un primer moment, també hi estaven imputats tres alts càrrecs del govern de Castella-la Manxa i set tècnics autonòmics, però, finalment, l'Audiència Provincial va reduir la llista dels acusats als tres excursionistes.
Anar al contingut