Dos antiavalots, citats com a investigats per les càrregues de l'1-O a Barcelona

Un jutge demana, per primera vegada, les gravacions entre els comandaments de la Policia Nacional i els agents durant una de les càrregues de l'1 d'Octubre

Actualitzat

Per primer cop, un jutge ha demanat les comunicacions policials de l'1 d'octubre. Es tracta dels àudios entre el comandament d'Interior i els antidisturbis que hi havia sobre el terreny. És una decisió del jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona, que ha admès a tràmit una querella presentada pel centre de defensa dels drets humans Iridia.

 

D'altra banda, el magistrat ha citat com a investigats dos antiavalots de la Policia Nacional per les càrregues policials que hi va haver a l'escola Mediterrània. Els citats són un subinspector i un agent de la Policia Nacional que el col·lectiu Iridia va aconseguir identificar. Se'ls investiga per delictes contra la integritat moral i per lesions amb l'agreujant d'abús de superioritat.

També ha citat com a testimoni el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, el coordinador de tot el dispositiu de seguretat del dia del referèndum.

El magistrat té sobre la taula més de 250 denúncies presentades per lesionats per les càrregues de l'1-O.

 

Notícia relacionada: Memòria audiovisual de l'1-O



 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut