Turisme

Dormir a Barcelona és 20 euros més barat que l'any passat

L'impacte de la crisi s'ha quantificat al sector turístic. L'ocupació dels hotels durant els sis primers mesos de l'any s'ha situat en un 64%, 8,3 punts per sota de les xifres registrades l'any passat. Això ha provocat que el preu mitjà també hagi baixat, concretament un 16%. I les previsions pels mesos de juliol i agost tampoc són encoratjadores; es preveu que l'ocupació se situï al voltant del 70%, un 13% menys que l'estiu passat. Tot i aquestes dades, el president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha explicat no s'ha de dramatitzar, ja que a molts països europeus els agradaria estar com estem aquí. També ha recordat que el sector turístic representa entre un 13% i un 14% del PIB de la ciutat, i que la marca de Barcelona continua mantenint el seu poder d'atracció.

Actualitzat
El preu mitjà dels hotels barcelonins s'ha situat en 105 euros, i la major caiguda l'han protagonitzat els hotels de 5 estrelles, que han passat de 225 a 183 euros per nit. Segons Clos, però, els preus dels hotels no poden baixar gaire més perquè, per sota d'un preu concret, s'hi comença a perdre diners. Per una altra banda, també ha destacat que els hotels de Barcelona s'han adaptat ràpidament a la crisi, i que aquest estiu hi haurà menys contractes temporals.

Actualment Barcelona té 30.000 habitacions i entre el 2009 i el 2010 naixeran 23 nous hotels, que generaran 2.464 habitacions més. D'aquests, 7 seran de 5 estrelles, 13 seran de 4, i 2 en tindran 3.
Anar al contingut