Nova York

Donen d'alta l'últim pacient diagnosticat amb Ebola als Estats Units

El doctor Craig Spencer ha volgut recordar la tasca de milers de professionals que arrisquen la seva vida per lluitar contra la malaltia

RedaccióActualitzat

El metge nord-americà Craig Spencer es va contagiar d'Ebola a Guinea, on va viatjar al setembre passat amb Metges sense Fronteres per ajudar a combatre el virus. El 23 d'octubre va ingressar a l'hospital de Bellevue de Nova York al presentar símptomes de la malaltia. Aquest dimarts ha estat donat d'alta després de rebre tractament.

Spencer, de 33 anys, ha comparegut davant dels periodistes. "He recuperat la meva salut i no estic infectat", ha assegurat. L'alcalde de la ciutat, Bill de Blasio, l'acompanyava. "Volem donar-li la benvinguda al doctor Spencer en la seva tornada a la vida normal", ha afegit De Blasio.

El caso d'aquest metge va despertar totes les alarmes perquè l'aeroport de Nova York era el principal punt d'entrada de les persones procedents de països afectats. Les autoritats de l'estat veí de Nova Jersey van reforçar els controls recomanats, amb nivells que alguns professionals van considerar innecessaris. Tot plegat va originar una forta polèmica.

"La meva infecció és una fracció dels 13.000 casos de què s'ha informat a l'Àfrica Occidental". El virus "ha destrossat famílies i comunitats", ha assegurat Craig Spencer. El metge ha recordat que hi ha prop de 3.500 professionals de la salut de Metges sense Fronteres que treballen ara a Libèria, Sierra Leone i Guinea, els països més afectats. Alguns d'ells han mort. "Aquests són els veritables herois de qui no es parla".

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut