El president electe dels Estats Units, Donald Trump
El president electe dels Estats Units, Donald Trump
Washington

Donald Trump no aconsegueix artistes per a la seva investidura

Bona part dels dissenyadors de moda americans tampoc volen vestir la nova primera dama

RedaccióActualitzat

El president electe dels Estats Units, Donald Trump, no aconsegueix artistes per a la seva investidura. Falta menys d'un mes per a la cerimònia, que se celebrarà el 20 de gener, i l'equip de Trump no ha aconseguit cap cantant de renom.

Entre els que han rebutjat participar en la investidura hi ha noms com Elton John, Céline Dion, Andrea Bocelli, Garth Brooks, Idina Menzel, Ice T, John Legend, The Chainsmokers, Adam Lambert, David Foster i The Dixie Chicks.

Fins ara, el magnat només ha aconseguit la popular companyia de ball The Rockettes, el cor mormó Tabernacle i Jackie Evancho, una adolescent que es va fer famosa quan va quedar segona al concurs televisiu  "America's Got Talent".

Un cartell que contrasta amb la investidura d'Obama el 2009. Estrelles com Beyoncé, Jay Z, Mariah Carey, Alicia Keys, Mary J. Blige i  Stevie Wonder van cantar en honor seu i li van expressar un suport entusiàstic. Dos dies abans, en un concert en honor d'Obama al Lincoln Memorial, hi van participar noms de primera línia: Bruce Springsteen, Mary J. Blige, Jon Bon Jovi, James Taylor, Garth Brooks, John Legend, John Mellencamp, Josh Groban, U2, Usher, Stevie Wonder, Shakira i Beyoncé.

Aquesta gran diferència de suports també es va fer visible en les campanyes de Clinton i Trump. Clinton va poder comptar amb estrelles com Madonna, Kate Perry, Beyoncé i Lady Gaga. Trump, en canvi, va haver de recórrer a la família i a artistes de segona fila.

Ja durant la campanya, Trump va criticar els artistes que donaven suport a Clinton i va assegurar que no els necessitava. Aquest dijous ha repetit el missatge a Twitter. En parla despectivament com "els anomenats llista 'A' de celebritats" i els menysprea perquè, segons diu, no van fer res per Hillary.

 


Els assessors del president electe s'esforcen a treure importància al fet assegurant que el que importa és el discurs de Trump, però sembla que el magnat està furiós per no haver pogut aconseguir un cartell de primera.

Per si no n'hi hagués prou amb la polèmica dels que no volen actuar per Trump, als que han dit que sí els plouen les crítiques de tot arreu.

Melania, boicotejada pels dissenyadors de moda

La dona del president electe també és objecte de boicot. En el seu cas, dels dissenyadors de moda.

La francesa Sophie Theallet, que ha vestit Michelle Obama durant 8 anys, va publicar una carta a Twitter explicant per què no volia vestir la nova primera dama: "Com que sóc una persona que lluita per la diversitat, la llibertat individual i que respecta tots els estils de vida, no participaré a vestir ni em relacionaré de cap manera amb la pròxima primera dama. Els missatges racistes, sexistes i i xenòfobs de la campanya del seu marit són completament incompatibles amb els valors en què creiem."

 


Vera Wang, Jason Wu, Marc Jacobs, Joseph Altuzarra, Thakoon, Tom Ford, Donna Karan, Calvin Klein, Diane von Furstenberg, Prabal Gurung, Michael Kors o Georgina Chapman, directora creativa de Marchesa, són dissenyadors que han donat suport a Hillary Clinton i que ara no volen vestir la que serà primera dama a finals de gener.

 

Anar al contingut