Las Vegas

Donald Trump guanya a Nevada i ja ha aconseguit tres victòries consecutives

En segon i tercer lloc se situen Marco Rubio i Ted Cruz, els dos aspirants republicans d'origen cubà

RedaccióActualitzat

El magnat Donald Trump ha guanyat els caucus republicans de l'estat nord-americà de Nevada, amb un 46% dels vots. És el seu tercer triomf consecutiu per obtenir la candidatura presidencial, després d'imposar-se a Nou Hamsphire i Carolina del Sud. Només va perdre les primàries d'Iowa, on va quedar segon. Trump feia aquesta reflexió després d'haver guanyat a Nevada:

"Fa un parell de mesos, ja ho sabeu, no esperàvem guanyar aquí... Per descomptat... si havíem de fer cas dels experts, no ens esperàvem guanyar res i ara estem guanyant, guanyant, guanyant a tot el país. I aviat també el país hi començarà a guanyar i a guanyar."

Darrere d'ell, però a molta distància, han quedat els dos aspirants d'origen cubà: Marco Rubio, amb un 24%, i Ted Cruz, amb el 19%. Amb aquests resultats, Donald Trump encara amb molt bones perspectives la votació de l'1 de març, l'anomenat "superdimarts", quan votaran simultàniament una desena d'estats. Al juliol, el Partit Republicà farà la convenció d'on ha de sortir el candidat a la presidència del país en les eleccions del mes de novembre. El candidat del partit serà qui obtingui 1.237 delegats de tot el territori.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut