Donald Trump: "Cap somni és massa gran ni cap repte és massa difícil"

El guanyador de les presidencials nord-americanes felicita la seva rival i fa una crida a la unitat del país

RedaccióActualitzat

Donald Trump ha esperat a comparèixer a la seu del partit republicà a rebre una trucada de la seva rival, Hillary Clinton, reconeixent la derrota i felicitant-lo per la victòria. A Trump l'ha precedit el futur vicepresident, Mike Pence, que ha afirmat que el lideratge i la visió del futur president "faran gran Amèrica una altra vegada".

Ha estat llavors que Trump, amb una música triomfal sonant, ha aparegut a la gran sala i ha pujat a l'estrada rebent els aplaudiments dels seus seguidors amb una actitud força calmada. En un to radicalment diferent del que ha fet servir durant la campanya, ha fet un breu discurs que ha començat elogiant Hillary Clinton:

"L'he felicitada a ella i a la seva família per una campanya lluitada de debò, perquè ha lluitat molt. La Hillary ha treballat durant molt de temps, i li devem gratitud pels seus serveis al país."

Trump no només ha canviat el seu to habitual, sinó també el contingut del seu discurs:

"Ara és el moment que els Estats Units es recuperin de la divisió, el país ha d'unir-se, és el moment que tots nosaltres ens unim com una sola nació, un sol poble, ara és l'hora. Em comprometo que seré el president de tots els ciutadans."

El somni americà

El que no ha canviat el que serà el nou president dels EUA és el fons del seu discurs, apel·lant a un futur que, segons ha dit, "cap somni és massa gran i cap repte és massa difícil", i ha evocat una visió idíl·lica de la campanya electoral:

"La nostra no va ser una campanya, sinó més aviat un moviment increïble fet de milions d'homes i dones que s'estimen el seu país, que volen un futur més brillant per ells i les seves famílies i que esperen que el nostre govern serveixi al poble i el serveixi bé."

"Duplicar" el creixement i "entendre's" amb els altres països

En aquesta línia, Trump ha promès que el seu govern "duplicarà" el creixement de l'economia nord-americana, donarà feina a milions de ciutadans i refarà les infraestructures del país perquè siguin "les millors del món". El president electe ha tingut un record per als "veterans" i ha repetit el missatge que l'ha ajudat força a guanyar aquestes eleccions:

"Els homes i les dones oblidades del país ja no seran oblidades. Cada nord-americà tindrà l'oportunitat d'aconseguir el seu màxim potencial."

També ha dedicat una part del seu discurs a la política internacional: ha afirmat que sabrà entendre's "amb tots els altres països que tinguin la voluntat d'entendre's amb nosaltres." En el discurs han dominat les paraules "people" ("gent", però també "poble") i "great" ("gran"), seguit de "want" ("voler", però també "desitjar"), es pot veure en aquest núvol de paraules generat a partir de la transcripció del discurs sencer:

 

 

La primera piulada a Twitter de Trump amb les eleccions guanyades l'ha feta de matinada. Ha fet servir fragments d'algunes de les frases del discurs de celebració de la victòria:

"Quina nit més maca i important! L'home i la dona oblidats no tornaran a ser oblidats mai més. Estarem tots junts com mai hem estat abans."

 


 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut