Xavier Domènech, durant la seva intervenció
Xavier Domènech, durant la seva intervenció

Domènech veu un govern sense estratègia clara i un bloc del 155 trencat

Ho ha afirmat en el Consell Nacional dels Comuns celebrat aquest diumenge

RedaccióActualitzat

En la seva intervenció en el Consell Nacional dels Comuns, Xavier Domènech ha apostat perquè el seu partit passi a l'ofensiva aportant propostes davant d'un govern que, segons ha afirmat, no té clara l'estratègia d'aquesta legislatura i un bloc del 155 que considera "trencat".

En la primera sessió d'aquest òrgan després de les eleccions internes del partit, el diputat al Parlament ha afirmat que hi ha una crisi de legitimitat del sistema constitucional a l'Estat. Ha afegit que no n'hi ha prou de tornar a l'Estatut del 2006 i ha demanat un pacte de claredat entre les forces polítiques i socials catalanes per determinar com s'hauria de poder decidir el futur de Catalunya "i concretar una proposta d'estat plurinacional on compartir sobiranies".

Durant el consell de CatComú, celebrat a les Cotxeres de Sants de Barcelona, el líder del partit també ha criticat altres forces polítiques. Sobre el PDeCAT, que ha celebrat aquest cap de setmana la seva Assemblea Nacional, ha dit que "el 'puigdemontisme' pràcticament ha absorbit el projecte del PDeCAT en una OPA a ERC". I sobre aquest últim ha afirmat que "encara s'ha mostrat absolutament incapaç de convertir-se en una alternativa del catalanisme popular i progressista a les dretes catalanes".

També s'ha referit al PP i ha dit que la victòria de Pablo Casado obre "una guerra de clons en la dreta espanyola" entre el nou president del PP i el líder de Cs, Albert Rivera.

ARXIVAT A:
En comúXavier Domènech
Anar al contingut