Barcelona

Domènech sobre el referèndum unilateral: "Estem disposats a escoltar"

El líder d'En Comú Podem anuncia que votaran al Congrés en contra del suplicatori per jutjar Francesc Homs i rebutja que s'apliqui la via penal contra Carme Forcadell

RedaccióActualitzat

El cap de llista d'En Comú Podem (ECP) al Congrés, Xavier Domènech, ha anunciat aquest divendres que votaran en contra del suplicatori que el Tribunal Suprem ha dirigit al Congrés dels Diputats per poder jutjar el cap de llista del PDECat, Francesc Homs, per l'organització de la consulta del 9-N.

Domènech ho ha dit en una roda de premsa a Barcelona que ha fet conjuntament amb la resta de diputats d'ECP, i en la qual també ha rebutjat el processament de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. El líder d'ECP ha afirmat que aquesta setmana s'han viscut dos canvis de cicle a Espanya. Segons ha dit, un l'ha marcat la crisi del PSOE, que ha posat Podem i les seves confluències com a eix de l'alternativa al PP, i l'altra el referèndum a Catalunya, que ha passat a ser central.

Un referèndum "efectiu", encara que sigui unilateral

En aquest sentit i pel que fa al referèndum vinculant i unilateral aprovat per Junts pel Sí i la CUP al Parlament, Domènech ha reiterat que la seva formació no el considera possible. De tota manera, s'ha mostrat obert a considerar-lo si el que no és possible és la seva aposta, el referèndum pactat, i els convencen que l'alternativa serà "efectiva":

"Perquè un referèndum sigui efectiu entenem que ha de tenir un reconeixement en la comunitat internacional i que hauria de ser pactat amb l'Estat, això és el que sempre hem defensat. Ara bé, si algú ens explica que vol fer una altra cosa i que alhora no serà un 9-N, nosaltres això no ho veiem, però que no ho vegem no vol dir que no estiguem disposats a escoltar."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut