Barcelona

Domènech s'obre a un referèndum que pregunti també per un nou encaix dins d'una Espanya federal

El líder d'En Comú Podem ha confiat que es podria convèncer els socialistes d'un referèndum "sempre que la pregunta sigui sobre la independència de Catalunya"

RedaccióActualitzat

En Comú Podem aclareix que no renuncien a un referèndum pactat per Catalunya en les negociacions per la investidura. L'endemà de la trobada entre Sánchez i Iglesias, Xavier Domènech, líder d'En Comú Podem, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que no s'han plantejat en cap moment cedir en el dret a decidir. 

"El referèndum és la millor proposta, En Comú Podem la mantenim, i la manté Podem."

Sobre la reunió anunciada amb els socialistes catalans, entén que hi ha possibilitats d'arribar una entesa en aquesta qüestió. Sobretot per la posició de Miquel Iceta i Carme Chacón:

"Tant Miquel Iceta com Carme Chacón han dit que estarien disposats de fer un referèndum 'a la canadenca' en dues fases", ha assegurat.

De fet, Domènech s'ha obert a vincular el referèndum amb l'estat federal i no ha descartat proposar una consulta on es pugui preguntar per diverses opcions a la vegada, com per exemple, sobre la independència o un nou encaix dins una Espanya federal. 

"Tenim camp per treballar sempre que la pregunta sigui sobre la independència de Catalunya. Però és molt prematur", i ha afegit: "Encaixar-ho tot no vol dir abandonar res i el que van votar els catalans el 20-D ha de posar-se al damunt de la taula."

El líder d'En Comú Podem també ha insistit que no volen entrar en un govern amb Ciutadans. És més, Domènech ha donat aquesta opció per morta perquè va perdre en les dues primeres sessions d'investidura.

Mentrestant, els socialistes refermen que només veuen possibilitats d'un govern a tres, amb Ciutadans i Podem. Però Ciutadans alertava que ni per activa ni per passiva entrarà amb un executiu amb la formació de Pablo Iglesias.   

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut