Barcelona

Domènech: "Hi ha opció per al govern del canvi, però cal veure les línies estratègiques del PSOE"

El candidat d'En Comú Podem assegura que "la nostra feina ara és construir una alternativa de país" i manté que el referèndum continua sent un compromís de govern

RedaccióActualitzat

L'alternativa a la gran coalició, el govern d'esquerres, no està gens clara, segons ha admès a "El matí de Catalunya Ràdio" Xavier Domènech, el candidat per Barcelona el 26-J d'En Comú Podem, la formació guanyadora a Catalunya, amb 12 diputats, els mateixos que el 20-D. Podem ha mantingut els 71 escons, malgrat el pacte electoral amb Esquerra Unida. Segons Domènech, les forces del canvi sumarien, però dependrà del PSOE.

"Aritmèticament encara hi ha una opció de govern del canvi, però cal veure les línies estratègiques del PSOE."

En roda de premsa, Domènech ha dit en la mateixa línia que "haurà de primar el pacte per sobre de la imposició". El candidat d'En Comú Podem ha assegurat que hi ha un nou espai polític de l'esquerra i de la sobirana en disposició a constituir-se i que representen una alternativa de país plural. Poc abans, ja destacava a "Els matins de TV3": "Hem tornat a guanyar les eleccions per construir una alternativa de país." I afegia:

"La feina que ens pertoca, en la mesura que hem guanyat les eleccions, és construir l'espai polític que representem. A partir del setembre hem d'obrir el debat per construir una alternativa de país i haurem de continuar treballant perquè s'ampliï i es consolidi."

I és que Domènech ha assegurat que el procés està suspès fins al setembre, fins que es resolgui la qüestió de confiança.

El candidat d'En Comú Podem ha admès també que per una banda celebren haver consolidat un espai polític, però lamenten no haver guanyat el PP en els comicis:

"Ens alegrem que en sis mesos hem consolidat un espai polític amb unes eleccions dures, però ens proposàvem guanyar el PP i no ha passat. No podem estar contents."

 

Manté que el referèndum continua sent un compromís de govern

Domènech, a més, ha recordat que és una força sobiranista i que la majoria està a favor del dret a decidir:

"Nosaltres som una força sobiranista, que volem construir socialment i nacionalment aquest país i entenem que la majoria és a l'entorn del dret a decidir."

Després d'afirmar que "no ens agraden les línies vermelles", ha insistit que el referèndum continua sent un compromís de govern:

"Sempre hem defensat el compromís de govern amb el referèndum i entenem que hem guanyat a Catalunya".

Domènech ha destacat, finalment, que "la força d'Units Podem no és menor" -la tercera força al conjunt de l'Estat, amb la suma de totes les confluències- i ha assegurat que les seves apostes no són electorals, sinó "estratègiques i de fons".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut