Domènech creu que la candidatura de Turull no permet "sortir del bloqueig"

El cap de llista de Catalunya en Comú-Podem fa una crida a "fer fora" el PP del govern espanyol amb una moció de censura

Actualitzat

El president del Grup Parlamentari de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, ha reclamat al candidat a la investidura, Jordi Turull, l'elaboració d'"estratègies transversals" per sortir de la situació de bloqueig en què es troba la política catalana.

Domènech ha afirmat que Catalunya viu una de "les hores més fosques" de la seva història i ha retret als partits sobiranistes la falta d'estratègia, més enllà d'una "èpica estèril":

"En un moment en el qual estem vivint les hores més fosques de la història d'aquest país i vostè ho coneix i ho coneixen diputats i diputades d'aquesta cambra en les seves pròpies carns, veiem una altra vegada com la tàctica s'imposa constantment a una estratègia absolutament inexistent. Després de tres mesos de negociacions entre JxCat, ERC i suposo que la CUP, on semblava que el repartiment del govern o qui es quedava què en els mitjans de comunicació públics catalans era el més important, la crua realitat s'imposa: no hi ha estratègia més enllà d'una èpica que s'ha demostrat estèril, no hi ha més tàctica en el dia d'avui més enllà de la pura reacció a un calendari judicial."

En aquest sentit, Domènech ha lamentat que, tres mesos després de les eleccions del 21D, la celebració del ple d'investidura s'hagi pogut resoldre urgentment "a causa d'una convocatòria del jutge Llarena del Tribunal Suprem".

"La pitjor Convergència"

Domènech ha confirmat el que ja es preveia: que els comuns votarien en contra de la investidura de Turull. El líder de Catalunya en Comú-Podem assegura que el candidat a la investidura representa "la Convergència del 3%".

"És evident que vostè no és el nostre candidat, crec que vostè ja ho sap sobradament. No ho és perquè, en aquest joc de símbols, vostè representa –i no només simbòlicament– la Convergència de la pitjor etapa, la Convergència del 3%, la Convergència de les retallades... Que avui vostè ens vingui aquí i ens expliqui que faran nous increments en pressupostos socials ens és difícil de creure quan companys i companyes del 15M eren jutjats. A aquesta Convergència, nosaltres no li podem donar suport."

Domènech ha reivindicat "estratègies transversals" per sortir de l'actual bloqueig de la política catalana.

"Necessitem més intel·ligència i menys autocomplaença, menys èpiques estèrils i més victòries de tots i totes, que són les úniques victòries que val la pena viure, que són les úniques victòries que val la pena conquerir. Però això no és el que hem viscut aquests darrers mesos."

El líder de Catalunya en Comú-Podem ha afirmat que la recuperació de l'autogovern "no pot estar en mans de la falta d'estratègia i d'una política reactiva".

Front comú per "fer fora" el PP

Domènech ha apostat per impulsar "una moció de censura al Congrés dels Diputats per fer fora el PP". Després que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que acabava de baixar de la tribuna d'oradors, obrís la porta a alguns acords amb el partit de Turull, Domènech l'ha emplaçat a fer un front comú per a una moció de censura a Mariano Rajoy al Congrés:

"Anem més enllà i estiguem tots i totes disposats a protagonitzar una moció de censura al Congrés dels Diputats per fer fora el PP. Fer fora el PP de l'Estat crec que ens beneficia, no al PP, no a Cs, que li dona suport... Però a la resta crec que ens beneficia àmpliament. No només als catalans i catalanes, sinó també al conjunt dels pobles germans d'Espanya."

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàEn comú
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut