Domènech defensa l'aposta pel referèndum, mentre ERC i CDC acusen Podem d'haver-hi renunciat

Actualitzat

El candidat d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha sortit al pas aquest dimarts a la tarda de les crítiques per la suposada ambigüitat de Podem en la celebració d'un referèndum a Catalunya. Domènech ha dit que la proposta d'un estat plurinacional és la més ambiciosa feta mai a Espanya, i ha afegit que l'aposta pel referèndum no és una tàctica política, sinó una estratègia per arribar-hi:

"Per nosaltres el referèndum no és una proposta electoral, no és una proposta tàctica: és una proposta estratègica. I quan hi ha aquest debat, que em sap greu dir-ho així, de si són línies vermelles o no són línies vermelles: nosaltres hem construït les aliances per fer factible i efectiu el referèndum. Si nosaltres governem, es farà el referèndum."

Per la seva banda, Convergència ha fet un dels seus actes electorals a Tarragona. El candidat de CDC, Francesc Homs, ha criticat Podem l'endemà del debat a quatre per "desdir-se" del seu compromís amb el referèndum i no posar-lo com a línia vermella després del 26-J. Ho ha dit en un míting a les escales de la catedral, que ha acabat amb crits d'"independència". A l'acte hi ha intervingut també el cap de llista de la demarcació, Ferran Bel, i l'expresident de la Generalitat i president de Convergència, Artur Mas. que ha presentat el partit com el canvi centrat a Catalunya: representen la màxima ambició nacional sense fer bestieses, ha dit. Homs també ha parlat del seu compromís de crear llocs de treball, en defensa del projecte BCN World, que creu important per a la demarcació de Tarragona i s'ha referit a Podem:

"Semblava en Zapatero amb allò de 'apoyaré lo que decida el Parlament de Catalunya'. Més o menys, la frase anava pel mateix estil, estaven tots eufòrics i els ha durat, això, de dissabte a dilluns. I, al cap de només 48 hores dius que el referèndum o qualsevol altra cosa que es presti... realment això és de poc compromís, és de poc de fiar."

A Amposta, el candidat republicà, Gabriel Rufián, també ha fet referència a Podem. Ha recordat que Pablo Iglesias en el debat a quatre d'aquest dilluns va dir que el referèndum no serà una línia vermella per formar govern. En una passejada al costat d'Oriol Junqueras, Rufián ha fet una crida a qui ha qualificat de "bona gent" d'En Comú Podem perquè se sumin al procés d'independència cap a la República Catalana, el que diu que és "l'únic canvi possible":

"Ens creiem que Xavi Domènech es creu que pot acordar un referèndum amb l'estat espanyol. Per ell, i ens ho creiem, és una línia vermella. Però per a Pablo Iglesias, no. Ell no renunciarà a la gobernabilitat de l'estat espanyol amb el PSOE per Catalunya. Ho va dir ell. La línia vermella, de cop, s'ha convertit en morada."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut