Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona, aquest dilluns
Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona, aquest dilluns

Dolors Sabater: "Parlarem amb el PSC per recuperar la governabilitat"

L'alcaldessa de Badalona afirma que el seu és un govern "sòlid, plural i ferm", i reivindica l'acte de "sobirania municipal" del 12-O

Actualitzat

L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, de Badalona en Comú, ha reafirmat aquest dilluns la intenció de continuar governant la ciutat amb el suport del grup municipal socialista. En un discurs en castellà, Sabater ha reconegut la "incomoditat" que poden haver sentit els regidors del PSC per la polèmica del 12-O, i ha assegurat que recuperaran la seva confiança per continuar governant:

"Un govern plural i ferm que seguirà endavant amb les polítiques socials i que afrontarà aquesta situació amb aquesta valentia i aquesta cohesió, i tendint ponts amb el partit socialista per parlar de la incomoditat que ha sentit el partit i que lamentem, perquè és un partit que representa a molts ciutadans i ciutadanes de la ciutat. Parlarem amb ells per veure de recuperar aquesta governabilitat que ens ha permès fer passes realment valent i importants pel benestar dels ciutadans de Badalona."

De tota manera, Sabater ha reivindicat la decisió que va motivar la polèmica del 12-O, que ha qualificat d'"acte de sobirania municipal". L'alcaldessa ho ha lligat amb la seva recent visita a Bogotà, a la cimera mundial de líders locals i regionals (CGLU), en la qual, ha dit, s'ha reclamat més sobirania i més pressupost per als ens locals.

En aquest sentit, Sabater ha acusat Garcia Albiol i el PP de no saber fer oposició. Segons ella la denúncia als jutjats per la festa oferta als treballadors municipals i l'amenaça de fer una moció de censura ha estat un "circ mediàtic" que ha quedat en no-res:

"Això ho ha deixat clar Miquel Iceta quan ha descartat una moció de censura a Badalona de la mà del PP. Per tant, aquest nou circ mediàtic que ha intentat fer el senyor Garcia Albiol queda tancat, ja no té recorregut. Demanem al PP que si no sap fer una oposició responsable com a mínim deixi de fer servir Badalona com a experiment estatal i ens deixi treballar."

L'oferta d'Albiol

La situació política a Badalona aparentment ha canviat força aquest mateix dilluns al matí quan el líder del PP català i també del grup municipal de la ciutat, Xavier Garcia Albiol, ha ofert al PSC de donar suport a una moció de censura que faci alcalde el cap de llista socialista, Àlex Pastor. Aquesta possibilitat, però, ha quedat practicament desactivada quan el líder del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que de cap manera acceptaran l'oferta.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut