La poeta Dolors Miquel llegint la seva versió del parenostre durant l'entrega dels Premis Ciutat de Barcelona
La poeta Dolors Miquel llegint la seva versió del parenostre durant l'entrega dels Premis Ciutat de Barcelona
Barcelona

Dolors Miquel diu que no va triar la seva versió del parenostre i acusa Colau de "muntar xous"

La poetessa afirma que el poema "va ser una mena de simpàtica i agradable imposició dels qui portaven l'assumpte dels premis per a la Colau"

RedaccióActualitzat

Cinc mesos després de la polèmica per la seva versió del parenostre que va llegir a l'entrega dels Premis Ciutat de Barcelona, el 15 de febrer, la poetessa Dolors Miquel ha assegurat en la seva pàgina de Facebook que el poema "Mare Nostra" no el va triar ella i ha acusat el govern d'Ada Colau d'orquestrar "xous" i "manipular cortines d'espectacle".

"El poema de la Mare Nostra dels premis ciutat de Barcelona, no el vaig triar jo. Va ser una mena de simpàtica i agradable imposició dels qui portaven l' assumpte dels premis per a la Colau.

Després d'admetre que "vaig caure-hi com una ruca", la poetessa assegura que des de l'organització mai es va pensar que hi hauria "tal rebombori" i rebutja que l'alcaldessa demanés disculpes pel poema.

Fonts municipals han remarcat que Ada Colau no va tenir res a veure ni amb la tria de la poetessa ni del poema. Segons han dit, va ser una elecció directa de l'organitzadora, Magda Puyo.

Dolors Miquel diu que ho fa públic ara perquè li ha fet recordar el "cas Andújar", "un ús més del govern de la ciutat", ha lamentat. I és que hi ha hagut polèmica després que l'Ajuntament de Barcelona hagi escollit l'escriptor Javier Pérez Andújar com a pregoner de les Festes de la Mercè. L'escriptor va publicar un article en què assegurava que "Catalunya viu actualment en un clima democràtic que no és normal i que causa greus casos d'intolerància procedents de tots els sectors" i va comparar l'independentisme amb el règim dels aiatol·làs.

A finals de març, el jutjat va arxivar la causa oberta contra la poetessa Dolors Miquel per la seva versió del parenostre que va llegir a l'entrega dels Premis Ciutat de Barcelona.

Anar al contingut