Sant Joan Despí

Dolors Bassa diu que en cap moment ha acusat Andalusia d'haver enviat a Catalunya els menors que inhalen cola

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, però, afirma que arriben cada mes a Catalunya uns 70 menors amb un bitllet d'avió que algú els paga

RedaccióActualitzat

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha respost a les crítiques que ha rebut del Parlament andalús per haver dit que alguns dels menors magrebins que inhalen cola als carrers de Barcelona havien passat prèviament per Andalusia. 

En "L'entrevista del diumenge" del 3/24, Bassa ha explicat que als menors que arriben a Catalunya algú els paga el bitllet:

"El que no pot ser és que arribin menors no acompanyats a Catalunya, una mitjana de 70 mensuals, que els trobem al carrer, que porten un bitllet d'algun altre lloc, d'alguna altra comunitat, i no hi ha hagut cap informació. Algú ha hagut de pagar aquest bitllet. En cap moment he acusat ni Andalusia ni el govern d'Andalusia."

La consellera creu que les seves paraules es van malinterpretar:

"En cap moment vaig dir, com s'ha interpretat, que són nanos andalusos. Això de cap manera. Són nanos que han arribat a l'Estat i se'ls ha portat aquí. Majoritàriament vénen del Magreb, però també d'Algèria o altres llocs."

Bassa ha explicat que el principal objectiu de la seva conselleria és atendre aquests menors i tractar-los l'addicció

"Simplement, nosaltres teim un sistema de protecció. El que no farem mai és internar, perquè el sistema de protecció ha de ser que es trobin com a casa. Per tant, aquests nanos que estan al carrer, si estan identificats, tenen un centre de referència, tenen un educador i, ara, el que ens faltava és poder treballar l'addicció precisament."

La consellera també ha afirmat que el seu departament persegueix l'objectiu de trobar famílies acollidores perquè cap infant menor de sis anys tutelat per la Generalitat estigui internat en un centre.

Bassa ha afirmat que la Generalitat oferirà a partir de demà 700 noves places geriàtriques col·laboradores; és a dir, places en centres privats, que es finançaran des del sistema públic.

La consellera també ha parlat de la proposta de renda garantida inclosa en els pressupostos que s'han d'aprovar: pot arribar als 1.000 euros per a una parella amb un fill. Una part d'aquests diners es destinarien a plans d'inclusió o d'orientació per a les persones que cobren la renda garantida.


 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut