Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies

Actualitzat

Dolors Bassa i Coll (Torroella de Montgrí, 1959)
@dbassac
consellera de Treball, Afers Socials i Famílies

Dolors Bassa, exsecretària general de la Unió General de Treballadors a les comarques gironines, serà la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies en el govern de Puigdemont.

És diplomada en Magisteri i llicenciada en Psicopedagogia i ha treballat de mestra en diferents centres educatius. També ha estat regidora de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per Esquerra Republicana de Catalunya durant dues legislatures. Del 2007 al 2011 va ser regidora de Dinamització Econòmica i tinent d'alcalde. Del 2011 al 2015, en canvi, regidora de l'oposició.

Bassa ha compaginat la tasca de regidora amb la seva carrera sindicalista. Des del 2000 ha estat vinculada amb la UGT i el 2008 va esdevenir-ne la secretària general, un càrrec que va ocupar fins al setembre passat. Des de llavors és diputada electa al Parlament de Catalunya de la llista de Junts pel Sí a Girona.

Bassa ha destacat que el nou govern té "un caràcter molt més social" i que "no hi ha d'haver més retallades". Sobre la renda garantida de ciutadania, ha admès que no serà possible en aquesta legislatura, però ha assegurat que la Renda Mínima d'Inserció arribarà a tothom que no necessiti. "Intentarem anar fent passos perquè quan siguem un Estat puguem aconseguir-ho", ha assegurat. 

En l'acte de traspàs de cartera amb la consellera de Presidència, Neus Munté, la fins ara consellera de Benestar i Família ha destacat la trajectòria "sòlida" de Bassa en l'atenció a les persones. Totes dues, que vénen del mateix sindicat, han declarat que també comparteixen objectius. 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut