Octubre

Documentals premiats i seleccionats en festivals

"Tarajal, desmuntant la impunitat a la frontera sud", "Dead Slow Ahead" i "Freightened. El preu real del transport marítim" són alguns dels títols premiats durant aquest mes. D'altres, com "Alcaldessa" i "Tchindas" participen aquests dies en festivals internacionals.

Actualitzat

La 7a edició de Som Cinema, la Mostra de Cinema i Audiovisual Català va guardonar "Tarajal, desmuntant la impunitat a la frontera sud", dirigit per Xapo Ortega, Xavier Artigas i Marc Serra, amb el premi al millor documental llargmetratge. El jurat format per Jorge Nieto Ferrando, Ramon Mesull Salat i Jesús Riverola també va atorgar una menció especial a "Dead Slow Ahead", de Mauro Herce. El premi al millor documental curtmetratge va recaure en "Campanya", dirigit per Andrés Alonso, Catarina Brites, Àlex Cabrera, Lara Curto i Damián Depetris.

 

 

El webdoc "El Swissleaks de Falciani. El gran robatori de dades bancàries" va ser guardonat amb el Premi de Periodisme Ernst-Schneider-Preis 2016 en la categoria de temes d'economia alemanya, atorgat per les cambres de comerç i indústria d'Alemanya i lliurat a Colònia. El webdoc està associat al documental "La llista de Falciani", de Ben Lewis, amb la participació de TV3.

"Freightened. El preu real del transport marítim", el llargmetratge de Denis Delestrac, va obtenir el Premi del Jurat a Another Way Film Festival (AWFF), el primer festival de cinema sobre progrés sostenible de Madrid, celebrat del 7 al 9 d'octubre.

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya Sitges 2016 va guardonar "Cabeza de orquídea" en la categoria de millor direcció-realització de  la secció Noves Visions - SGAE Nova Autoria. El jurat va premiar el treball de Violeta Blasco, Germán Andrés López, Carlotta Napolitano, Angélica Sánchez i Claudia Zegarra, alumnes del Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona per "l'originalitat dels plantejaments visuals de les escenes, pel seu atreviment a l'hora de compartir sentiments íntims i per la sinceritat de les declaracions".

 

FESTIVALS

El documental "Alcaldessa", de Pau Faus, inicia la seva ruta internacional al prestigiós festival Dok Leipzig, International Leipzig Festival for Documentary and Animated Film, que se celebra en aquesta ciutat alemanya del 31 d'octubre al 6 de novembre.

Aquesta setmana, el film de Diego Mas "Sexe, maraques i chihuahues" sobre el músic català de Hollywood Xavier Cugat participa en la 36 edició del Cambridge Film Festival, en la secció "Camera Catalonia".

També aquests dies es podrà veure "Tchindas" a Bogocine 33, la 33 edició del Festival de Cine de Bogotà, que s'acaba el 26 d'octubre. I més a prop, a Barcelona, el premiat documental de Marc Serena i Pablo García Pérez de Lara es projecta en la sisena sessió de la Mostra de Cinema Documental Farafina 2016. La cita és dijous 27 d'octubre als Cinemes Girona, a les 20.00, amb el col·loqui posterior amb en Marc Serena.

"Tarajal, desmuntant la impunitat a la frontera sud" es va projectar la setmana passada en la 13 edició d'Abycine, el Festival Internacional de Cine de Albacete, en la secció especial Abycine & Amnistia Internacional. I a principis de mes, "Un día vi 10.000 elefantes", d'Álex Guimerà, Juan Pajares, a l'Spanisches Filmfest Berlin.

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
tv3.cat/documentals 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut