<b>"DocsBarcelona"</b> selecciona tres coproduccions de Televisió de Catalunya

<b>"Bajarí"</b>, <b>"Google i el cervell mundial"</b> i <b>"138 segons"</b> seran a la nova edició del Festival Internacional de Documentals DocsBarcelona, tots tres amb participació de Televisió de Catalunya.
"DocsBarcelona" selecciona tres coproduccions de Televisió de Catalunya

"DocsBarcelona" selecciona tres coproduccions de Televisió de Catalunya

"Bajarí", "Google i el cervell mundial" i "138 segons" seran a la nova edició del Festival Internacional de Documentals DocsBarcelona, tots tres amb participació de Televisió de Catalunya.
Actualitzat
"Bajarí" i "Google i el cervell mundial" es podran veure en la secció oficial del festival, que s'inaugura el 29 de maig i s'allarga fins a la tarda de diumenge 2 de juny, un cop acabada l'entrega de premis.
 
"Bajarí", una pel·lícula d'Eva Vila, retrata el món de la cultura gitana a la ciutat de Barcelona, ​​Bajarí en llengua caló. En ella, la directora explora la transmissió de l'art en la tradició gitana, concretament en la comunitat gitana de Barcelona, ​​la qual va veure néixer la gran Carmen Amaya. És una producció de Lastor Media i Cromosoma amb la col·laboració de TVE i Televisió de Catalunya i el suport de l'ICAA i l'ICEC.
La pel·lícula no acabarà amb la projecció, sinó que també tindrà lloc una actuació de Karime Amaya a la plaça de Salvador Seguí.
 
  "Google i el cervell mundial" també ha estat seleccionada al Documental d'aquest any, i al Sundance 2013 en la secció World Documentary Competition, en la 37a edició del Festival Internacional de Cine de Cleveland ¿ Competició Standing Up, a l'International Film Festival de RiverRun ¿ en la Documentay features competition, a la 56a edició del Festival Internacional de Cine de San Francisco i al Festival de Cine Documental Doxa. El documental és una atrevida introspecció crítica a la història del projecte més ambiciós de Google i d'internet: Google Books, en el qual Google es va proposar escanejar tots els llibres escrits per la humanitat, amb la intenció de recopilar la totalitat del coneixement mundial i, fins i tot, crear una forma d'intel·ligència superior. "Google i el cervell mundial" és una pel·lícula sobre els somnis, els dilemes i els perills d'internet.
És una coproducció de Polar Star Films, Televisió de Catalunya, BBC,  BLTV,  Televisió Espanyola, ZDF/Arte amb la col·laboració de DR2, ERT, Knowledge Network, Lichtpunkt, NRK, SVT i VPRO, amb el suport de Media Desenvolupament i Media Distribució.
 
"138 segons" anirà a la secció Xtra, fora de competició. Dirigida per Joan López Lloret, narra la història de Josep Gironès, campió d'Europa de boxa que va desaparèixer del ring misteriosament per convertir-se, temps després, en escorta del president de la Generalitat de Catalunya a la Segona República. Va fugir a Mèxic i va deixar dona i filla, acusat de torturador. Mentre era a l'exili es va provar la seva innocència, però no va tornar mai. Anys després i en democràcia, només una placa a casa seva recorda on va néixer. Diversos  personatges públics han demanat una recuperació oficial de la seva figura, però les administracions semblen haver emmudit. Què el va dur a retirar-se de sobte? Per què va fugir a Mèxic? El llarg documental és una coproducció de Televisió de Catalunya, Evohé Films i La Media Luna Producciones.


Web:  Web oficial