"DocsBarcelona" selecciona tres coproduccions de Televisió de Catalunya

"Bajarí", "Google i el cervell mundial" i "138 segons" seran a la nova edició del Festival Internacional de Documentals DocsBarcelona, tots tres amb participació de Televisió de Catalunya.

"Bajarí" i "Google i el cervell mundial" es podran veure en la secció oficial del festival, que s'inaugura el 29 de maig i s'allarga fins a la tarda de diumenge 2 de juny, un cop acabada l'entrega de premis.
 
"Bajarí", una pel·lícula d'Eva Vila, retrata el món de la cultura gitana a la ciutat de Barcelona, ​​Bajarí en llengua caló. En ella, la directora explora la transmissió de l'art en la tradició gitana, concretament en la comunitat gitana de Barcelona, ​​la qual va veure néixer la gran Carmen Amaya. És una producció de Lastor Media i Cromosoma amb la col·laboració de TVE i Televisió de Catalunya i el suport de l'ICAA i l'ICEC.
La pel·lícula no acabarà amb la projecció, sinó que també tindrà lloc una actuació de Karime Amaya a la plaça de Salvador Seguí.
 
  "Google i el cervell mundial" també ha estat seleccionada al Documental d'aquest any, i al Sundance 2013 en la secció World Documentary Competition, en la 37a edició del Festival Internacional de Cine de Cleveland ¿ Competició Standing Up, a l'International Film Festival de RiverRun ¿ en la Documentay features competition, a la 56a edició del Festival Internacional de Cine de San Francisco i al Festival de Cine Documental Doxa. El documental és una atrevida introspecció crítica a la història del projecte més ambiciós de Google i d'internet: Google Books, en el qual Google es va proposar escanejar tots els llibres escrits per la humanitat, amb la intenció de recopilar la totalitat del coneixement mundial i, fins i tot, crear una forma d'intel·ligència superior. "Google i el cervell mundial" és una pel·lícula sobre els somnis, els dilemes i els perills d'internet.
És una coproducció de Polar Star Films, Televisió de Catalunya, BBC,  BLTV,  Televisió Espanyola, ZDF/Arte amb la col·laboració de DR2, ERT, Knowledge Network, Lichtpunkt, NRK, SVT i VPRO, amb el suport de Media Desenvolupament i Media Distribució.
 
"138 segons" anirà a la secció Xtra, fora de competició. Dirigida per Joan López Lloret, narra la història de Josep Gironès, campió d'Europa de boxa que va desaparèixer del ring misteriosament per convertir-se, temps després, en escorta del president de la Generalitat de Catalunya a la Segona República. Va fugir a Mèxic i va deixar dona i filla, acusat de torturador. Mentre era a l'exili es va provar la seva innocència, però no va tornar mai. Anys després i en democràcia, només una placa a casa seva recorda on va néixer. Diversos  personatges públics han demanat una recuperació oficial de la seva figura, però les administracions semblen haver emmudit. Què el va dur a retirar-se de sobte? Per què va fugir a Mèxic? El llarg documental és una coproducció de Televisió de Catalunya, Evohé Films i La Media Luna Producciones.


Web:  Web oficial
 
 
 
 
Anar al contingut