Del 23 al 29 de maig, Barcelona

DocsBarcelona estrenarà "Alcaldessa" i "Metamorphosis", la candidatura "Barcelona en comú" des de dins

El backstage de la candidatura ciutadana que va guanyar les darreres eleccions municipals a la capital catalana arriba un any després a la gran pantalla amb dos títols que es complementen en el seu retrat del fenomen Barcelona en Comú, "Alcaldessa" i "Metamorphosis". DocsBarcelona els estrenarà en seccions competitives coincidint amb el primer aniversari d'unes eleccions municipals històriques.

Actualitzat

DocsBarcelona, International Documentary Film Festival, ha avançat dos nous títols que competiran en la 19 edició del festival aquest any a la ciutat comtal. Els dos treballs recullen les vivències de la campanya de Barcelona en Comú en les últimes eleccions municipals, un des del punt de vista de la seva candidata i l'altre des del d'una voluntària.

 

"ALCALDESSA"

El 26 de maig, i coincidint amb el primer aniversari de les eleccions municipals, es presentarà "Alcaldessa" al Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona. Nanouk Films produeix el primer llargmetratge de Pau Faus.

Sinopsi
"Alcaldessa" segueix els passos d'Ada Colau durant un any, des dels inicis de la candidatura de Barcelona en Comú fins al dia en què és investida alcaldessa. La crònica íntima dels fets -amb un videodiari personal de la mateixa Colau- i l'accés privilegiat a les entranyes de la formació ens mostren un episodi que reuneix dos arguments universals: la consecució d'una victòria històrica, paradigma dels canvis polítics del sud d'Europa, i el combat interior d'algú que s'està convertint en allò que tantes vegades havia qüestionat.


 

 

Facebook  facebook.com/alcaldessa 
Twitter      @DocAlcaldessa 

Fitxa tècnica
Direcció: Pau Faus
Producció: Ventura Durall
Muntatge: Joan Manel Vilaseca, Àlex Garcia, Núria Campadabal
Música: Diego Pedragosa
Una producció de Nanouk Films amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Rosa Luxemburg.

Pau Faus, director
(Barcelona, 1974) Llicenciat en arquitectura i director dels curtmetratges "La ciudad jubilada", "Entre bastidores" i "Pedagogy" i del migmetratge "Sí se puede. Siete días en PAH Barcelona" (2014). "Alcaldessa" és el seu primer llargmetratge.
 

 

"METAMORPHOSIS"

Una producció de Cornelius Films i Compacto dirigida per Manuel Pérez, que s'apropa a aquest procés a través dels ulls d'una voluntària, la Laia.

Sinopsi
Evolució de la formació política des de la primera presentació pública el juny de 2014 amb el nom de Guanyem Barcelona fins a aconseguir el poder municipal el 24-M a través de la vivència de la Laia, una de les ciutadanes que ho han fet possible. Desencantada de les velles formes de fer política, la Laia es compromet amb la candidatura des dels seus inicis. Els seus ulls ens guiaran a través dels desafiaments que suposa un model d'organització política horitzontal i la gestió dels reptes que se'n deriven. De la seva mà també descobrirem els debats i les discussions internes, i serem testimonis de la presa de decisions.

 

 

Els dos documentals també han estat seleccionats en l'edició d'enguany del Festival de Málaga. Cine español.

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut