Armilles salvavides abandonades a terra. Una fotografia que s'exposa al DOCfield Barcelona
Armilles salvavides abandonades a terra. Una fotografia que s'exposa al DOCfield Barcelona
Barcelona

DOCfield: la millor fotografia documental, a Barcelona

El festival de fotografia documental arrenca amb la crisi dels refugiats en primer pla

RedaccióActualitzat

El festival de fotografia documental de Barcelona, DOCfield Barcelona, arriba a la cinquena edició. Aquest any, 25 exposicions reflexionen sobre la mobilitat humana des de diferents òptiques. Concretament, proposa una reflexió sobre les diferents formes de viatjar, sigui per necessitat o per gust.

Com a novetat, el festival estrena una nova secció, anomenada Ruta DOCfield, que permet al públic visitar nou exposicions en diversos espais repartits per l'eix que travessa la Diagonal fins a Colom.

Ruta DOCfield també inclou una exposició col·lectiva de periodistes visuals que han estat testimonis de les tasques de rescat dels refugiats que arriben a Europa per mar amb la col·laboració de l'ONG Proactiva Open Arms.

 

Armilles amuntegades, barques plenes de refugiats sirians mirant de travessar el Mediterrani... són imatges que diversos fotògrafs nacionals i internacionals han captat durant el temps que han viatjat amb l'ONG catalana. La directora del Festival DOCfield Barcelona, Sílvia Omedes, destaca la importància d'aquesta feina.

"S'ha donat visibilitat al treball d'aquesta ONG. Com que va tenir la gran idea que cada 15 dies enfilava a les seves missions un periodista i un fotògraf, el que hem fet, bàsicament, és recollir tota aquesta ingent quantitat de fotografies i posar-les totes en una exposició per apropar la gent no només a la vida d'Open Arms, que és importantíssima, sinó també a la crisi dels refugiats al Mediterrani."

Un d'aquests refugiats sirians es diu Omar Imam. És videoartista. I també ha fotografiat molts compatriotes que han viscut èxodes com el seu. Diu que se sent part d'un equip, l'equip dels que no volen que se'ls vegi com a mers números o estadístiques.

"Els refugiats són persones que tenen les seves pròpies pors i somnis."

I Omar ha preguntat als qui s'han posat davant la càmera quins són els seus somnis i les seves pors. Una dona li ha dit que voldria cremar la seva tenda de campanya. Una altra li ha explicat que ha hagut de menjar herba. I l'Omar ho recull en una exposició de fotografies al Pati Llimona dins el DOCfield Barcelona que inclou 25 exposicions per tot Barcelona fins al 30 de novembre.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut