La degana del Col·legi de l'Advocacia, Maria Eugènia Gay, i el president del Parlament, Roger Torrent, en l'arribada a l'acte de l'ICAB
Barcelona

Divisió a l'ICAB per l'actitud de la degana en la plantada a Torrent

Uns demanen la dimissió de la degana i uns altres creuen que Torrent va insultar les autoritats jurídiques "a la cara"

RedaccióActualitzat

L'episodi de la plantada d'alguns assistents en la celebració del Col·legi de l'Advocacia al president del Parlament, Roger Torrent, ha generat un profund malestar dins l'entitat.

Entre els membres del Col·legi hi ha divisió d'opinions. N'hi ha que defensen la intervenció de Torrent i es mostren convençuts que s'ha de poder parlar de tot, i d'altres defensen la degana i creuen que Torrent es va extralimitar en no fer un discurs purament institucional.

Alguns col·legiats, com l'advocada Teresa Vallverdú, es plantegen forçar una junta extraordinària del Col·legi per demanar la dimissió de la degana, Maria Eugènia Gay:

"Que ningú corri a posar-nos etiquetes ni colors, ni grocs, ni taronges, ni blaus. Això és una iniciativa per la democràcia. Que els advocats que pensen com jo, entenem que algú que va actuar com ahir ho va fer la degana no mereix el càrrec de degana del Col·legi d'Advocats."

Des del col·lectiu de juristes Drets han manifestat que se senten "avergonyits" amb els membres de la junta de l'ICAB, i s'han mostrat a l'espera de "dimissions". Marc Marsal, membre d'aquest col·lectiu d'advocats, creu que una funció del Col·legi és analitzar i valorar les resolucions judicials:

"De fet, la nostra tasca és analitzar i valorar fins i tot resolucions judicials que considerem injustes o incorrectes. I, per tant, si aquesta funció no es veuen amb cor d'exercir-la, nosaltres sí que demanaríem la dimissió dels membres que no es vegin amb cor d'exercir aquesta funció."

En canvi, una altra part dels membres del Col·legi consideren que el greuge ahir va ser el discurs del president del Parlament, no pas la reacció de la degana, que consideren correcta i comprensible. Per ells, Torrent "va insultar" les autoritats del món jurídic "a la cara".

Per ells, en un acte institucional, diuen, calia que el discurs del president del Parlament fos purament institucional. Aquesta és l'opinió de Josep Maria Fuster-Fabra:

"Jo crec que les paraules que més van molestar van ser no només el fet de dir 'presos polítics', sinó per dir 'delictes que no s'han comès'. I això ho estan beneint els jutges i el sistema judicial espanyol, que diu que això és una prevaricació. I això va molestar moltíssim perquè en el món jurídic tot es pot discutir, però no es pot dir davant de les autoritats del món jurídic, perquè és com insultar-los a la pròpia cara."

També consideren que el discurs de Torrent no va representar totes les sensibilitats presents al Parlament, com creuen que hauria d'haver estat.

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut