Diversos votants tornen al col·legi després de curar-se les ferides

Una dona gran amb un trau al cap, una noia que li han trencat els dits i un home que ha anat a votar amb la bata de l'hospital. La persistència dels ferits.
Diversos votants tornen al col·legi després de curar-se les ferides

Diversos votants tornen al col·legi després de curar-se les ferides

Una dona gran amb un trau al cap, una noia que li han trencat els dits i un home que ha anat a votar amb la bata de l'hospital. La persistència dels ferits.
Actualitzat

Les càrregues i les intervencions policials en diversos col·legis electorals preparats per al referèndum d'autodeterminació han deixat almenys 337 ferits.

Una d'elles és una votant de l'Escola Infant Jesús de Barcelona. La Policia Nacionalli ha fet un trau al cap. És una dona gran i la fotografia de la seva cara amb un regalim de sang del front fins la barbeta s'ha convertit en una de les imatges del matí.

Molts tuitaires se l'han fet seva per denunciar la contundència amb què ha actuat la policia i la Guàrdia Civil contra els votants per poder endur-se les urnes dels col·legis. El mateix líder de Podem, Pablo Iglesias, ha fet servir la imatge de l'electora barcelonina per interpel·lar el govern espanyol. També la portaveu de Compromís, Mònica Oltra.

Una altra tuitaire que l'ha publicada és Maria F. Torné, cap de premsa del President Artur Mas. Es dona la circumstància que Mas vota al mateix col·legi que la ferida i quan ha anat a votar hi ha coincidit. Ella tornava de l'hospital, on li han curat el trau, i ha tornat al col·legi per aconseguir votar. Han mantingut una conversa per comentar com havia anat l'incident.

Testimoni colpidor

Un testimoni que ha transcendit és el d'una noia que ha enviat una nota d'àudio a una amiga perquè ho fes córrer. Hi explicava l'experiència que s'ha trobat quan ha entrat la policia al col·legi on estava votant.

‘Estava defensant la gent gran amb els braços oberts, no estava fent res més que defensant la gent gran perquè han pegat a nens i gent gran. M'han agafat i m'han tirat escales avall. M'han donat cosses i m'han trencat els dits de la mà expressament d'un en un. Al mig de les escales, amb la roba aixecada, m'han tocat les tetes i reien. I m'han pegat. I això mentre ho gravava tothom. Si us plau, Laura, explica-ho a tothom. M'han trencat els dits d'una mà, d'un en un, expressament. Vull dir, això és molta maldat, molta maldat, molta maldat, molta…'

Com a conseqüència de l'agressió ha anat a l'hospital i l'han curat. També ha tornat al col·legi per poder votar i és quan ha publicat un vídeo a Twitter.

A les urnes, amb la bata de l'hospital

Una altra imatge d'aquelles que queden gravades l'ha protagonitzat un home que també ha resultat ferit i ha hagut d'ingressar a l'hospital. Al centre sanitari l'han vestit amb la bata preceptiva i quan s'ha trobat una mica més recuperat n'ha sortit i ha tornat al col·legi electoral. L'escena ha estat aquesta:

TEMES:
Referèndum 1-O