L'Hospitalet de Llobregat

Diversos okupes s'encadenen i es pengen de la façana per evitar el desallotjament del Centre l'Òpera de l'Hospitalet

Aquest dilluns al matí estava previst el desallotjament dels okupes que des de fa cinc anys s'estan al Centre l'Òpera, del carrer Josep Prats, de l'Hospitalet de Llobregat. Un desallotjament que s'ha suspès a petició dels Mossos. Amb tot, hi ha tres okupes que estan penjats a la façana com a mesura de resistència, dos més estan encadenats a un bidó ple de ciment i un sisè és sota un contenidor de ferro que talla el carrer. Segons diuen, s'hi pensen quedar, fins que els en facin fora.

Actualitzat

Tranquil·litat al Centre l'Òpera, del carrer Josep Prats de l'Hospitalet de Llobregat, on sis okupes estan encadenats, des d'aquest diumenge, per evitar-ne el desallotjament, que estava previst a primera hora del matí. Un desallotjament que s'ha suspès a petició dels Mossos i que tenia en alerta un grup d'"okupes" que intentaven evitar l'actuació policial. En aquest sentit, han tallat el pas pels carrers que envolten l'edifici, els de Josep Prats i Francesc Moragas, on han passat la nit una dotzena de persones. Mentrestant, la Guàrdia Urbana ha desviat el trànsit. Al lloc, també, s'hi han desplaçat prop d'un centenar de persones que donen suport als okupes.

Els okupes van iniciar ahir una acció davant de la imminència del desallotjament. Cap a tres quarts de quatre de la tarda van començar a cridar consignes com: "Que l'Òpera es quedi a l'Hospitalet", "Mossos, no us volem al barri" i "Parem el desallotjament".

Tant aquells que estan penjats com aquells que estan sota el contenidor, en un espai d'uns 40 centímetres, com els encadenats, se'ls proporciona aigua i menjar perquè puguin aguantar les properes hores.

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana s'han estat tota la nit davant de l'edifici, pendents del que passava. El centre, de 4.000 metres quadrats, fa cinc anys que està ocupat i abans hi havia hagut uns platós de Televisió Espanyola.

Anar al contingut