Mataró

Diversos municipis revisen els contractes i la facturació de les escombraries amb FCC

Castelldefels recupera la gestió municipal del servei d'escombraries i altres ajuntaments com Mataró i Castellar del Vallès revisen els contractes amb FCC

RedaccióActualitzat

Les presumptes irregularitats i casos de frau detectats en els serveis d'escombraries que ofereix la companyia Fomento de Construcciones i Contratas a ciutats com Badalona i Barcelona han fet activar l'alerta en diversos ajuntaments, que han iniciat auditories. L'Hospitalet de Llobregat també ha detectat irregularitats en el servei de neteja ofert per Fomento de Construcciones i Contratas des del 2011. De fet, l'ajuntament reconeix que a cada control mensual que fan hi troben incidències. En els últims 5 anys, l'empresa ha deixat de cobrar mig milió d'euros com a penalització per aquestes irregularitats que el consistori, malgrat tot, no considera greus, segons ha explicat l'alcaldessa Núria Marin:

"Cada mes es detecten incidències d'alguns serveis que no s'han fet o de serveis que s'han fet de manera incorrecta, i això significa un descompte de la certificació inicial que presenta l'empresa i que es va fent mensualment."

El de l'Hospitalet és el tercer ajuntament que fa públiques irregularitats en els serveis prestats per Fomento de Construcciones i Contratas. Barcelona i Badalona han denunciat els últims dies un suposat frau i ara altres poblacions com Mataró o Castellar del Vallès han encarregat auditories per avaluar la situació. Els consistoris ja han començat a revisar els contractes i la facturació dels serveis de neteja i recollida de residus.

I és que la polèmica ha posat sobre la taula el debat sobre la gestió de la recollida d'escombraries. A Castelldefels han aprofitat que s'acabava el contracte amb l'empresa local que feia la neteja per iniciar un procés de remunicipalització del servei. Així ho ha explicat Candela López, alcaldessa de Castelldefels.

"És molt més fàcil externalitzar-ho, donar-li les regles del joc i que ho faci un altre, però sabem que és el contracte més important que té un ajuntament i, per tant, hem d'assumir aquest repte amb valentia, però amb la gran responsabilitat d'oferir un millor servei de neteja als ciutadans de Castelldefels que, per nosaltres, és prioritari."

A partir de l'abril, l'ajuntament ja tindrà la gestió directa del servei de neteja. A part de més control, esperen estalviar mig milió d'euros anuals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut