EUA

Un home mata a trets onze persones en una sinagoga de Pittsburgh

Trump defensa la pena de mort per al responsable

RedaccióActualitzat

Un home ha obert foc indiscriminadament en una sinagoga al centre de Pittsburgh i ha matat almenys onze persones i ha provocat sis ferits.

Ha estat a la sinagoga anomenada l'Arbre de la Vida, en un suburbi de classe mitjana de Pittsburgh on viu la majoria de la comunitat jueva de la ciutat. A dins hi havia un centenar de creients que començaven a celebrar el sàbat quan un nord-americà blanc antisemita armat almenys amb un fusell semiautomàtic i una pistola ha disparat contra els feligresos i hauria cridat "tots els jueus han de morir".

Els agents han trigat una bona estona a neutralitzar-lo i, en l'enfrontament, quatre d'ells i el mateix assaltant han quedat ferits. Al final, s'ha rendit, se l'han emportat detingut a l'hospital i ha deixat enrere, segons la policia, una escena dantesca dins d'un temple religiós que mai havia rebut amenaces. Així ho ha dit Michael Eisenberg, responsable de la sinagoga atacada.

"En un dia com avui, la porta és oberta. És un servei religiós i pots entrar i sortir. Només en festivitats especials hi ha policies a l'entrada."

L'atacant, que s'ha entregat després d'atrinxerar-se, ha estat identificat com a Robert Bower, un supremacista de 46 anys.

Durant diverses hores, la policia ha demanat als ciutadans que es mantinguessin allunyats de la zona i han acordonant els voltants de la sinagoga. Els fets han passat cap a les 10 del matí, hora local.

Trump defensa la pena de mort per al responsable

L'atac ha agafat Donald Trump entre mítings de campanya. Ha lamentat l'odi que hi ha a la societat, però ni ha cridat a la unitat ni ha parlat d'antisemitisme en cap moment.

Davant del que alguns ja consideren com el pitjor atemptat antisemita que hi ha hagut mai als Estats Units, Trump ha defensat la pena de mort per al responsable i ho ha centrat en el debat de les armes.

El president dels Estats Units considera que la situació hauria estat diferent si hi hagués hagut protecció a l'interior del temple.

"Si haguessin tingut alguna protecció a l'interior del temple, potser hauria estat diferent. No en tenien i ha pogut fer coses que d'altra forma no hauria pogut fer."

 

 

Abans, el president Trump ha fet un tuit explicant que estava pendent de la situació a Pittsburgh i demanava als ciutadans que es mantinguessin protegits i anessin amb compte amb el tirador:

Les paraules de Trump difícilment ajudaran a calmar un país consumit per la polarització política, que tot just es refeia de l'onada de paquets bomba que un seguidor de Trump va enviar contra dotze personalitats demòcrates.

Aquesta setmana, els Estats Units han descobert com aquest ambient tòxic esperona perillosament el supremacisme blanc, que comença a exhibir una violència política i religiosa que semblava cosa del passat.

ARXIVAT A:
Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut