El pont de vianants en construcció que s'ha enfonsat aquest dijous a Miami
El pont de vianants en construcció que s'ha enfonsat aquest dijous a Miami
Miami

Almenys 4 morts a Miami en enfonsar-se un pont de vianants en construcció

Ha caigut sobre diversos vehicles, que hi han quedat atrapats a sota

RedaccióActualitzat

Un pont de vianants en construcció s'ha enfonsat aquest dijous a Miami, als Estats Units, i ha causat la mort d'almenys 4 persones. El pont ha caigut a sobre de l'avinguda 109 de la capital de Florida i ha aixafat diversos vehicles.

 

 

Sis persones ferides les han portat en ambulància a un hospital pròxim. Els bombers treballen a sota de l'estructura enfonsada per buscar-hi possibles víctimes. Es calcula que hi ha 5 o 6 vehicles atrapats.

La policia ha demanat als helicòpters de les televisions que marxessin per poder escoltar amb atenció els crits, plors o sorolls que puguin fer els possibles supervivents atrapats.

 

 

A prova d'huracans

El pont el van començar a construir fa dos anys i l'estructura principal, la que ha caigut, de 53 metres de llargada, l'havien col·locada aquest dissabte passat.

Estaria dissenyat a prova de ventades fortes, per suportar els huracans que hi ha periòdicament al sud de Florida, i la seva construcció s'hauria accelerat després d'un atropellament mortal en una avinguda pròxima fa pocs mesos.

Els responsables de la constructora del pont, que l'han definida com a "una empresa familiar", s'han declarat "devastats" per l'"ensorrament catastròfic", i s'han ofert per investigar les causes:

El pont havia de comunicar a peu la vila universitària, on viuen uns 4.000 estudiants, amb el campus principal de la Universitat Internacional de Florida, la FIU.

Aquesta universitat havia destacat la singularitat de l'obra, i mostrava fa pocs dies en un vídeo a Twitter l'operació de col·locació de la peça principal del pont:

 


 

Anar al contingut