La ministra de Foment, Ana Pastor, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
La ministra de Foment, Ana Pastor, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Madrid

Diversos ministres titllen "d'electoralista" l'avançament dels comicis catalans

El president del govern espanyol, de viatge a Nova York, no ha fet declaracions sobre la convocatòria d'eleccions a Catalunya. Sí, en canvi, els ministres de Foment, Sanitat i Indústria han descrit l'avançament d'"electoralista", innecessari i inadequat en un moment econòmic com l'actual.

RedaccióActualitzat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no ha fet declaracions sobre l'avançament electoral que aquest dimarts ha fet Artur Mas. Diversos dels seus ministres -no pas els de més pes al govern- s'hi han referit titllant la convocatòria "d'electoralista".

La ministra de Foment, Ana Pastor, considera que "estem en un moment en què ha de prevaldre l'interés general sobre els interessos partidistes. Tots hauríem de mirar pel futur d'Espanya i pel futur de tots nosaltres".

Una declaració similar ha fet la titular de Sanitat, Ana Mato. " "Catalunya i Espanya el que necessiten és estabilitat, consens i necessiten la col·laboració de tots per sortir de la crisi. El que menys es necessita en aquests moments és una convocatòria electoral, que és una convocatòria partidista".

El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha reconegut la potestad del president de la Generalitat per decidir sobre la celebració dels comicis a Catalunya, però Soria creu que ara hi ha problemes més importants.
"Ara és el moment, com ha dit el president del govern, de treballar tots junt perquè ara tenim problemes seriosos com a país i com a nació. Primer els hem de resolder i després tota la resta".

Els ministres d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i d'Economia, Luis de Guindos, han abandonat el Senat evitant fer declaracions sobre l'avançameny electoral.
Anar al contingut