Manuel Vázquez Montalbán, un dels intel·lectuals més influents de l'últim terç del segle XX.
Manuel Vázquez Montalbán, un dels intel·lectuals més influents de l'últim terç del segle XX.
Barcelona

Diversos llibres i un congrés internacional rememoren l'obra i la figura de Manuel Vázquez Montalbán quan fa 10 anys de la seva mort

Entre els llibres que parlen de l'escriptor i periodista destaca "Recuerdos sin retorno", on el seu fill, Daniel Vázquez, repassa les diferents dimensions del pare, també les més íntimes. L'escriptor i periodista va morir avui fa 10 anys a Bangkok i es manté com una de les figures intel·lectuals més influents de l'últim terç del segle XX.

RedaccióActualitzat

Just quan fa 10 anys de la seva mort, diversos llibres i un congrés rememoren l'obra i la figura de Manuel Vázquez Montalbán. Entre els llibres que parlen de l'escriptor i periodista destaca "Recuerdos sin retorno", on el seu fill, Daniel Vázquez, repassa les diferents dimensions del pare, també les més íntimes, o "Vázquez Montalbán, una biografía revisada", de José V. Saval, on l'escriptor fa un repàs de la personalitat de Vázquez Montalbán en forma d'assaig.

Deu anys després de la seva mort, Daniel Vázquez lamenta que faltin figures referencials com ell, de qui diu que no estaria gaire content del que està passant, segons va afirmar al programa "L'oracle" de Catalunya Ràdio.

D'altra banda, la nova participació del ciutadà en la política i el futur immediat del periodisme són alguns dels temes que una vintena de ponents analitzen al Congrés Internacional Manuel Vázquez Montalbán, que organitza la Universitat Pompeu Fabra. El congrés, batejat amb el nom "Diez años sin Manolo", mostra el caràcter polièdric i polifacètic de l'escriptor, considerat un dels intel·lectuals més influents de l'últim terç del segle XX.

La Filmoteca de Catalunya també es va sumar a la commemoració dimecres amb una taula rodona i la projecció d'un film, en homenatge al vessant cinèfil del periodista i escriptor.

L'escriptor i periodista va morir aquest divendres fa 10 anys a Bangkok.

Anar al contingut