Deu ferits per un atac amb arma blanca en un autobús de Lübeck, a Alemanya

La policia de Schleswig-Holstein no hi veu cap motivació terrorista

RedaccióActualitzat

Deu persones han resultat ferides aquest divendres a Alemanya a causa de l'atac amb arma blanca d'un home en un autobús a la ciutat de Lübeck, al nord del país.

Els fets han passat cap a dos quarts de dues de la tarda.

Segons les primeres informacions hi havia 12 ferits lleus i dos de greus, però les autoritats han rebaixat aquest balanç de víctimes a deu.

 

La policia de l'estat de Schleswig-Holstein ha confirmat que l'autor de l'atac ha estat detingut i està sota custòdia policial. És un home de 34 anys, d'origen iranià, però de nacionalidad alemanya i resident a Lübeck des de fa molt de temps. 

Ara per ara no hi ha indicis de cap "radicalizació política" de l'atacant, ni tampoc cap motivació terrorista.

En el moment de l'atac, l'autobús anava força ple i circulava pel districte de Kücknitz. Sembla que es dirigia a la població veïna de Travemünde, on avui començava una festa local.

 

Mitjans locals han recollit testimonis segons els quals l'atacant hauria llençat al terra una motxilla que ha començat a fumejar, cosa que ha causat el pànic entre els passatgers. Més tard s'ha sabut que duia un accelerador d'ignició, però cap explosiu.

Quan s'ha produït l'atac, el conductor ha aturat de seguida el vehicle i ha obert les portes perquè tothom pogués sortir. Alguns passatgers han retingut l'atacant, que de seguida ha estat detingut per la policia.

Anar al contingut