París

Diversos escàndols econòmics taquen la imatge del govern de Sarkozy

En un moment de retallades socials a la majoria de països de la Unió Europea, i després que França hagi demanat esforços econòmics als seus ciutadans per reduir el dèficit, els francesos han posat el crit al cel per la falta d'austeritat que s'apliquen alguns càrrecs públics.

Actualitzat
Sis ministres del govern de Sarkozy han anunciat aquest mes de juny que renuncien a la seva acumulació de sous públics per tal de retallar despeses. També l'exministra d'Habitatge francesa, Christine Boutine, va anunciar el passat dia 10 de juny en una entrevista a la cadena France 2 que renunciava als 9.500 euros que rebia mensualment de l'Estat per fer un informe sobre la mundialització. Encara li queden els 6.000 euros de la pensió de diputada i els 2.000 per un càrrec local.

No obstant això, tot i aquestes retallades, els francesos han descobert que han pagat 12.000 euros en puros al ministre Christian Blanc o que l'Estat paga dos pisos diferents a un membre de l'executiu.

Per tal d'evitar que aquests escàndols de malbaratament taquin la imatge de l'Elisi, les autoritats franceses han exigit als ministres que redueixin les despeses un 10%. De moment no se'ls tocarà el sou.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut