Dofins mulars al Port de Barcelona
Imatge d'un dels dofins
Barcelona

Diversos dofins es passegen pel port de Barcelona

Quatre dofins estan visitant el port de Barcelona. Aquest dimecres al matí, els exemplars han entrat fins al moll buscant menjar i un lloc per protegir-se del temporal que hi ha en mar oberta. El personal de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina del Departament d'Agricultura assegura que el seu comportament és normal i que tenen la sortida del port garantida.

RedaccióActualitzat
Es tracta de dofins mulars, una espècie que sol trobar-se a prop de la costa. El grup de quatre individus han entrat al port per alimentar-se. Han entrat per la bocana nord, per on passen els vaixells petits, i s'estan al costat del World Trade Center. Ricard Gutiérrez, biòleg i tècnic de fauna litoral i marina de la Generalitat, ha explicat a Catalunya Ràdio que un "cop trobin allò que van cercant, que és peix, o un cop millorin les condicions de fora" no trigaran a marxar.

Una vegada rebut l'avís de la presència dels dofins s'ha activat el Protocol de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Després s'hi han desplaçat membres del Servei de Biodiversitat i Protecció dels Animals.

Fa unes setmanes, un dofí de la mateixa espècie es va localitzar al port de Tarragona.



Anar al contingut