Un llibre gegant per protestar contra la intervenció policial a les seus de la Generalitat
Un llibre gegant per protestar contra la intervenció policial a les seus de la Generalitat
Barcelona

El món cultural català reacciona a l'actuació policial contra les llibertats

El Gremi de Llibreters, la Coordinadora de Castellers i Primavera Sound, entre altres, condemnen les actuacions per impedir vortar

RedaccióActualitzat

El desplegament policial a diverses seus del govern de la Generalitat amb l'objectiu d'impedir el referèndum de l'1 d'octubre ha despertat reaccions al món cultural català.

El Gremi de llibreters expressa en un comunicat "indignació per la manera de procedir dels darrers dies d'alguns cossos policials" i en suport a Fe Fernández, llibretera de l'Espolsada i dona d'un dels detinguts en els registres.

Alguns, com l'emblemàtica llibreria Calders i l'escola Bloom, han decidit tancar.

L'Ateneu Barcelonès no només també parla d'"indignació", sinó  també de "vulneració repressiva i autoritària dels drets i les garanties més fonamentals".

Com el Gremi de Llibreters, l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya lamenta en un comunicat l'operació de la Guàrdia Civil perquè no ajuden -assegura- a fomentar la "convivència". Consideren que impedir el dret a la ciutadania a expressar-se "lliurement" amb un fet "tan innocent" com el dret a vot sigui la manera de demostrar a l'Estat i a la comunitat democràtica internacional l'assoliment de la "maduresa democràtica i capacitat de diàleg".

El MACBA ha suspès un acte previst per aquesta tarda:

Per la seva banda, els treballadors d'un altre museu, el CCCB, han emès un comunicat en què se sumen a la crida en defensa de les institucions catalanes i parlen d'atac directe a la democràcia, a la llibertat i a l'estat de dret".

La Fundació Joan Miró ha emès un comunicat en què titllen l'actuació policial d'"atac directe a la democràcia, a la llibertat i a l'estat de dret".

El grup editorial Ara Llibres també ha piulat:

Per la seva banda, l'Associació Orfeó Català es manifesta "fidel al seu compromís amb la defensa de la cultura del país, de la democràcia, de la llibertat d'expressió i del dret de decidir, condemna qualsevol acció que pugui impedir l'exercici ple d'aquests drets".

L'associació que promou la Viquipèdia ha piulat això:

El món casteller també s'ha posicionat amb les instituciona catalanes:

El festival Primavera Sound he publicat un comunicat en què assegura que no es poden quedar callats i que, al marge d'ideologies, condemnen qualsevol actuació que impedeixi el lliure exercici de les llibertats:
ARXIVAT A:
Referèndum 1-OIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut