Madrid

Diverses ONGs denuncien l'omissió del deure de socors de la Guàrdia Civil als subsaharians de Ceuta

En declaracions a "El Matí de Catalunya Ràdio", Helena Maleno, de l'ONG Caminando Fronteras, ha assegurat que els agents van disparar a l'aigua contra immigrants que gairebé no sabien nedar i que els cops de les pilotes de goma, juntament amb el fum que els dificultava respirar van ser factors determinants pel tràgic desenllaç.

RedaccióActualitzat

Diverses ONGs han denunciat que la Guàrdia Civil va ometre el deure de socors als subsaharians que van morir a la frontera de Ceuta. També l'ONG Alianza por la Solidaridad han exigit una investigació "seriosa i independent" que aclareixi la mort dels immigrants i han demanat explicacions a les autoritats "per negar el dret de socors a les persones que es trobaven al mar i que van morir ofegades". "Som moltes les organitzacions i les plataformes de la societat civil espanyola i europea que denunciem les polítiques econòmiques i migratòries que han dut a la mort més de 20.000 persones al Mediterrani des dels anys noranta", han assenyalat en un comunicat.

En declaracions a "El Matí de Catalunya Ràdio", Helena Maleno, de l'ONG Caminando Fronteras, ha assegurat que els agents van disparar a l'aigua contra immigrants que gairebé no sabien nedar i que els cops de les pilotes de goma, juntament amb el fum que els dificultava respirar, van ser factors determinants per al tràgic desenllaç.  

Segons Maleno, el vídeo de 3 minuts que s'ha ensenyat fins ara només ensenya el que vol veure la Guàrdia Civil.

 Mentrestant, la fiscalia de Ceuta i el PSOE demanaran avui a la Guàrdia civil les imatges íntegres de la tragèdia del dia 6 a Ceuta, on van morir com a mínim 15 immigrants que volien entrar a territori espanyol.

Precisament aquest dilluns de matinada una cinquantena d'immigrants subsaharians han aconseguit creuar la tanca fronterera de Melilla. Segons la Delegació del Govern, uns 200 immigrants ho haurien intentat a la zona dels llocs fronterers de Beni Enzar i el barri xinès.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut