Sant Jordi

Diverses ofertes de llibres gastronòmics a punt pel dia de Sant Jordi

Entre les novetats editorials d'aquest Sant Jordi hi ha diversos llibres de receptes de cuina. Ja fa temps que tenen molt d'èxit i és fàcil trobar-los en la llista dels més venuts. Ofereixen receptes per a tots els gustos, necessitats i també en funció del temps per dedicar-s'hi. Un d'aquests llibres acosta el lector a un barri com la Barceloneta, que no vol perdre la seva identitat gastronòmica. I un altre aposta per la cuina fàcil i pràctica per exemple, per a solters. En tots dos casos, els autors treuen les receptes a partir de la seva experiència davant els fogons de dos establiments de Barcelona.

Actualitzat
Davant l'església de Santa Maria del Mar de Barcelona, la família Parellada hi va obrir fa anys La Vinya del Senyor. És un racó per la desgustació de vins, però també per una cuina ben triada que no vol fer ombra a la beguda. Ismael Prados és el xef del restaurant. Estudiava enginyeria industrial i tocava la bateria quan es va posar, de ple, a cuinar: poder convertir una idea en realitat tan ràpidament l'apassionava. Després li van proposar ser el xef del programa "Cuina x solters". Prados va connectar amb la filosofia d'una cuina nutritiva i ràpida, on s'escolten els productes per aprofitar-los millor. Ara s'ha recollit en un llibre bona part de les receptes del programa, una selecció que no va dirigida només als solters. Des de fa tres generacions, la família Marquès està estretament lligada a la Barceloneta. Quim Marquès és un dels néts i dirigeix la cuina del restaurant El Suquet de l'Almirall. Potser per compromís amb la història del barri, però sobretot per passió per la cuina, ha recuperat en un llibre les receptes més genuïnes, "La cuina de la Barceloneta".
Anar al contingut