Barcelona

Diverses entitats musulmanes es posicionen en contra l'ús del burca però discrepen que s'hagi de prohibir

Les entitats relacionades amb la comunitat musulmana de Catalunya han tingut aquest dissabte el seu primer posicionament oficial en relació amb el debat polític sobre l'ús del burca i el nicab. Després que els ajuntaments de Lleida, el Vendrell, Tarragona i Barcelona en prohibissin l'ús en instal·lacions municipals, set associacions han consensuat un manifest en què aborden aquesta qüestió.

Actualitzat
Les diferents entitats critiquen l'ús del vel integral i afirmen que tant el burca com el nicab no responen a cap obligació religiosa. Les associacions ratifiquen que el seu ús "provoca rebuig i dificulta la convivència", alhora que transmet "una imatge negativa dels musulmans". Tot i això, asseguren que negar-se al burca no vol dir estar a favor de les prohibicions, però afirmen que cal poder identificar les persones.

En el manifest també es qüestiona la presa de mesures legals i el to del debat polític. És per això que les entitats demanen que el debat sobre l'ús del burca es retiri de la "confrontació política partidària" ja que aquesta no respon als problemes reals dels ciutadans.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut