Espanya

Divendres s'acaba el monopoli de les companyies de telèfonia mòbil

S'ha acabat el monopoli de les companyies de telèfons mòbils. A partir de divendres s'hauran de repartir el pastís amb el que s'anomenen "operadors virtuals". Són empreses que no tenen xarxa pròpia, però que la lloguen als que en tenen. El primer que ho farà serà Carrefour i ja anuncia que oferirà preus molt competitius.

Actualitzat
A partir de divendres, agafar una targeta de prepagament de Carrefour i posar-la al mòbil acabarà a la pràctica amb anys de monopoli de Movistar, Vodafone i Orange, l'antiga Amena. Comencen a caminar els anomenats "operadors virtuals"; i el primer de fer-ho serà Carrefour. La nova normativa permet a qualsevol empresa oferir serveis de telefonia mòbil; com que no té xarxa pròpia, ha de llogar-la a les companyies -per dir-ho així- tradicionals. Carrefour la lloga a Orange, tot i que avui no ha volgut aclarir a quin preu.

Amb corbates de color morat, el color triat per identificar la branca del mòbil, els responsables de Carrefour a Catalunya asseguraven que la seva oferta, 15 cèntims per minut de trucada, és la més barata del mercat. Ofereixen, d'entrada, targetes de prepagament, i l'any que ve ja faran contractes. Els serveis són els bàsics: trucades, missatges... No pas altres de més avançats, com ara l'accés a internet.

Un milió de persones compren cada dia a Carrefour, i com que les targetes es recarreguen a les caixes, el mòbil pot ser també un ganxo per atreure'n més. Però tindran més competència ben aviat, i ben a prop. Companyies com The Phone House oferiran aviat un servei similar, i el mateix té previst El Corte Inglés.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut