Catalunya

Divendres inestable, amb pluges generalitzades, però menys intenses

Aquest divendres continuarà la inestabilitat. El cel es veurà molt ennuvolat arreu. Les pluges, concentrades a la meitat est durant el matí, arribaran també a la tarda i el vespre a punts de les terres de Ponent i Pirineu occidental. Les temperatures, tant les mínimes com les màximes, baixaran.

RedaccióActualitzat
De moment el dia ha començat amb noves precipitacions que s'afegeixen als 203 mm acumulats ahir a Òdena o els 161 de Manresa. A primeres hores de divendres, hi havia registres de 38 mm a Cunit, 29 al Vendrell i 18 a Arenys de Mar.

Aquestes pluges es generalitzaran durant la tarda, però es preveu més intensitat de precipitació a les comarques del litoral i el prelitoral. El Servei Meteorològic de Catalunya manté actiu l'avís per intensitat de pluja superior a 20 mm en mitja hora, així com l'avís per onatge superior a 2 metres i mig a la costa de Barcelona i Girona.

El vent continuarà bufant fort durant el matí a les cotes altes del Pirineu. A partir d'aleshores, la intensitat del vent minvarà.

Pel que fa a les temperatures, continuarem amb un ambient relativament suau fins que no marxi el flux de vents del sud i sud-oest. Hem tingut mínimes de 16 graus a Barcelona, 15 a Tarragona, 14 a Girona i 11 a Lleida. Han caigut fins als 2 o els 3 graus a punts de la Cerdanya. Les màximes se situaran entre els 14 i els 20 graus a la major part del país.

I pel cap de setmana...

El temps es mantindrà insegur davant de la presència d'una pertorbació situada a les Balears. Les pluges tendiran a ser menys continuades i generalitzades, i es faran més intermitents, però tot i això encara podran ser d'intensitat moderada.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut